Інгредієнти:

  • 2 великі листи лаваша
  • 500 грам курячого філе
  • 1-2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • Будь-яка зелень до смаку (можна використовувати кріп, петрушку, базилік і т.д.)
  • 1 великий помідор
  • 3 столові ложки рослинної олії (наприклад, соняшникової або оливкової)
  • Сіль та перець за смаком
  • 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі (пряна суміш із різних трав)
  • 0,5 чайної ложки солодкої паприки
  • 200 г твердого сиру (наприклад, чеддера або гауди)
  • 70 грам моцарели

Для заливання:

  • 200 мл кефіру
  • 1 яйце
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів: Почнемо з підготовки інгредієнтів. Наріжте філе куряче на невеликі шматочки. Цибулю та часник дрібно наріжте. Помідор очистіть від шкірки та поріжте на кубики. Якщо у вас є улюблені зелені, ретельно їх помийте та наріжте.

  2. Обсмаження начинки: У великій сковороді розігрійте олію. Обсмажте куряче філе до золотистого кольору. Додайте нарізану цибулю та часник. Смажте, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою та прозорою. Потім додайте помідори, посоліть і додайте хмелі-сунелі і солодку паприку. Помішуйте і готуйте ще кілька хвилин, доки начинка не стане готовою.

  3. Приготування заливки: У невеликій мисці змішайте кефір із яйцем. Посоліть до смаку.

  4. рецепт пирога з лавашу з сиром та куркою

  5. Збирання пирога: Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання олією. Викладіть один лист лаваша на дно форми так, щоб краї лаваша виступали за краї форми. Покрийте лаваш шаром заливки. Потім викладіть на нього половину начинки з курячого філе. Посипте половину тертого твердого сиру та половину нарізаних зелених. Повторіть процес з лавашем, заливкою, начинкою і сиром.

  6. Запікання: Згорніть краї лаваша на верхівці пирога і полийте його заливкою, що залишилася. Поставте пиріг у духовку і випікайте приблизно 10 хвилин. Після цього дістаньте пиріг, розподіліть по його поверхні шматочки моцарелли і поверніть в духовку ще на 15 хвилин, або поки пиріг не стане золотистим і апетитним.

  7. Подача: Пиріг готовий! Дайте йому трохи охолонути, потім наріжте на порції та подавайте. Цей пиріг ідеально підходить для обіду чи вечері у родинному колі або друзів.

  8. Смачного!

Читайте також:

Його з'їдають і просять ще: рецепт старовинного карпатського картопляного пирога з м'ясним фаршем

Цей аромат розійдеться по всьому будинку: рецепт ситної картоплі у беконі. Готується у духовці

Їх розмітуть прямо зі сковорідки: рецепт єврейських курячих котлет із майонезом та крохмалем