Цвітна капуста - універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Один із варіантів – запекти її в духовці з пікантним маринадом. Ця страва не тільки проста в приготуванні, але й дуже смачна. Запечена цвітна капуста виходить м'якою, ароматною та соковитою.

Докладніше про приготування цвітної капусти, що запікається в маринаді, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування цвітної капусти, яка запікається у маринаді, нам знадобиться:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 цибулина
  • 1 пучок черемші
  • 150 г натурального йогурту
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. перецю
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування цвітної капусти, що запікається у маринаді:

  1. Розморозити цвітну капусту за кімнатної температури. Очистити від верхнього листя і розібрати на суцвіття.
  2. Додати до капусти нарізану півкільцями цибулю та подрібнену черемшу.
  3. Змішати йогурт, подрібнений часник, гірчицю, соєвий соус, паприку, сіль та перець.
  4. Залити маринадом цвітну капусту з цибулею та черемшею. Перемішати та залишити маринуватися на 30 хвилин.
  5. Загорнути мариновані овочі у фольгу і запікати в духовці при 200 ° C 30 хвилин.
  6. Подавати цвітну капусту прямо у фользі, за бажанням посипавши зеленню.

Варіації:

  • Додайте до маринаду інші спеції та трави на свій смак.
  • Використовуйте заморожену черемшу, якщо свіжої немає.
  • Запікайте цвітну капусту в рукаві для запікання замість фольги.

Смачного!

Читайте також:

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці

Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки