Олів'є - це салат, без якого немислимо не тільки новорічне меню, а й практично будь-яке гуляння. Якщо замінити в цьому салаті ковбасу креветками, то такий варіант буде набагато кориснішим, а ніжні, соковиті креветки додадуть знаменитому частування оригінальний, чудовий смак!
  • 200 г креветок;
  • 100 г зеленого горошку;
  • 3 яйця;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 огірок маринований;
  • 1 огірок свіжий;
  • 50 г майонезу;
  • сіль за смаком.

Зваріть вимиту щіткою картопля і морква в мундирі до готовності. Остудіть під холодною водою, очистіть і наріжте кубиками зі стороною 1 см. Всі овочі перекласти в глибоку миску, додати зелений горошок (воду попередньо злити).

Відварюємо яйця: кладемо їх у холодну воду (щоб яйця не лопнули, воду можна посолити) і варимо 5-7 хвилин після закипання. Остуджуємо, ріжемо невеликими квадратиками і викладаємо в миску до решти інгредієнтів.

Огірки за потреби очистіть, потім наріжте кубиками зі стороною 1 см.

Готуємо креветки: варено-морожені креветки не вимагають додаткової термічної обробки, просто помістіть їх у холодильник на 10-12 годин, потім на пару годин залиште за кімнатної температури. Якщо ви використовуєте креветки в панцирі, їх необхідно буде очистити і потім додати до інших інгредієнтів.

Посоліть і поперчіть до смаку. Перед подачею на стіл заправте олив'є з майонезом креветками і перемішайте.

Читайте також:

Найкреативніший салат у світі: чим замінити компоненти "Олів'є", щоб вийшла смачна страва

Смак, який вас точно здивує: рецепт салату "Олів'є" з крабовими паличками та додаванням яблука

Новорічний салат "Олів'є", від якого всі ахнуть: що потрібно додати, щоб здивувати всіх гостей

Вам аплодуватимуть стоячи і вимагатимуть добавки: рецепт шикарного "Олів'є" з кальмарами

Такий салат "Олів'є" гості розмітять за один вечір: спробуйте замість ковбаси додати цей соковитий інгредієнт