Гречаники – це українські котлетки чи биточки з м'ясного фаршу з гречаною крупою, які зазвичай смажать на сковороді. Однак тушковані або запечені гречаники в томатному або томатно-сметанному соусі вони виходять соковитішими. А ось особливістю гречаників по-львівськи є те, що у фарш додається картопляне пюре.

  • Куряче м'ясо - 600 г
  • Готова гречка - близько 1 склянки
  • Картопляне пюре - близько 1 склянки
  • Цибуля - 1 головка
  • Яйця - 1 штука за бажанням
  • Рослинна олія - ​​1 ч. ложка для форми
  • Сіль за смаком
  • Спеції - ароматні трави до смаку
  • Часник - за бажанням

Картопляне пюре потрібно приготувати заздалегідь за улюбленим рецептом.
Гречку потрібно зварити розсипчастою, наприклад, у мультиварці на режимі "крупа" та охолодити.

Куряче м'ясо (бажано додати і жир або сало свинини, що є на курці) наріжте на шматочки, цибулю очистіть і теж наріжте, за бажанням підготуйте для фаршу зубчики часнику. Прокрутіть ці інгредієнти у м'ясорубку.

З'єднайте курячий фарш із готовою гречкою та картопляним пюре. Трохи посолити, додати ароматні трави. Перемішайте.


Сформуйте круглі або овальні котлетки, покладіть їх на деко.

Запечіть гречаники в духовці близько півгодини при 200 градусах, але час залежить від їх розмірів та властивостей духовки.
А також їх можна запанувати і посмажити на сковороді на олії або згасити в овочевому, сметанному або змішаному соусі.

Читайте також:

Без добавки не обійтися: рецепт курячих гомілок з гречаними галушками

Дайте відразу дві добавки: рецепт львівських гречаників із фаршем та сметаною

Захочеться добавки: рецепт картопляно-гречаного пирога, яким можна нагодувати всю родину

Насолода вам гарантована: рецепт соковитих лінивих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем

Побалуйте сім'ю на вихідних: рецепт картопляного торта з м'ясним фаршем та цибулею