Насамперед потрібно замісити млинце на основі молока і світлого пива, а потім посмажити млинці.

Для тесту необхідні такі продукти:

Борошно - 200 г
Молоко — 250 мл
Пиво світле - 250 мл
Яйця - 2 шт.
Олія - ​​60 мл
Сіль - 5 г

важливо!

  • Молоко та сметана підійдуть будь-якій жирності.

Для тесту потрібно взяти глибоку миску. Вбийте туди яйця та всипте сіль. Збовтайте віночком до однорідності.

Далі додаємо молоко. Перемішайте. Всипте борошно, що просіяє.

Перемішайте ручним віночком або міксером до однорідної суміші без грудочок.

Влийте світле пиво. Перемішайте. Додайте олію без запаху. Перемішайте.

Тісто має вийти рідке, однорідне, без грудочок.

Якщо ви не впевнені у своїй сковороді, змастіть її олією і добре розігрійте.

Перемішайте тісто і зачерпніть ополоник. Влийте тісто в центр сковороди та швидкими круговими рухами розподіліть по дну. Смажте млинець на помірному вогні до рум'яності з двох сторін, 1-2 хвилини. Так посмажте всі млинці.

Готові млинці трохи остудіть, щоб було зручно з ними працювати.

Продукти для начинки:

Куряче філе - 300 г
Цибуля ріпчаста - 120 г
Рис (будь-якого сорту) - 120 г
Яйце - 1 шт.
Сметана (жирністю 15%) - 30 г
Олія вершкове - 30 г
Олія - ​​30 мл
Зелень свіжа (будь-яка) - 10 г

Яйце потрібно відварити в підсоленій воді 10 хвилин.

Рис ретельно промийте, кілька разів змінюючи воду. Викладіть рис у сотейник та залийте водою (250-300 мл). Всипте дрібку солі і перемішайте. Поставте сотейник на вогонь та доведіть воду до кипіння. Варіть рис на невеликому вогні, помішуючи іноді, 15-20 хвилин, до готовності.

Для приготування начинки розігрійте глибоку сковороду з олією. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і обсмажте 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.

Куряче філе наріжте маленькими кубиками, додайте|добавляйте| до цибулі і обсмажте 3-4 хвилини на великому вогні, помішуючи.

Підсоліть і поперчіть до смаку. Готуйте 8-10 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Додайте в сковороду варений рис. Перемішайте.

Яйце очистіть і наріжте кубиками. Додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте.

Зелень (лише листя) дрібно наріжте і додайте до начинки. Перемішайте. Гасіть 2-3 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.

Додайте 30 г сметани та перемішайте. Спробуйте на смак і за потреби приправте спеціями. Гасіть ще 1 хвилину і відключіть вогонь.

Приготовлену начинку трохи остудіть.

На один край млинця викладіть 2-3 ч. ложки начинки. Накрийте начинку краєчком млинця. Заверніть бічні боки до центру. Закрутіть рулет. Зробіть так з усіма млинцями та начинкою.

Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Форму для запікання діаметром 30 см застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть у форму фаршировані млинці.

За допомогою кухонного пензлика змастіть млинці сметаною.

Сир натріть на дрібній тертці і посипте фаршировані млинці.
Надайте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Читайте також:

Тільки не кажіть, що ви ще не куштували: рецепт апетитних млинців із квашеної капусти

Він просто прекрасний: рецепт справжнього італійського салату з млинцями, курячою грудкою та яйцем

Коронна страва для кожної п'ятниці: рецепт найсмачніших млинців на пиві з картоплею, цибулею та сиром

Їх готують майже кожен день: рецепт тонких картопляних млинців по-польськи