Лахмаджун - популярна страва східної кухні, яка перекладається, як "м'ясо з тестом". Основу цієї страви становить тонкий хрумкий хлібний коржик, на який укладаються м'ясний фарш (баранина, рідше яловичина), помідори та/або томатний соус, болгарський перець, цибуля, часник, зелень, чорний перець, материнка.

Отже, насамперед потрібно замісити дріжджове тісто зі всіх продуктів, ставимо в тепле місце і даємо йому підійти.

Продукти для тесту:

  • вода - 130 мл;
  • олія рослинна - 3 ст. ложки;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • борошно - 280 г + для підпилу;
  • дріжджі сухі - 5 г;
  • соль — 1 ч. ложка.

Для приготування "правильного" тіста для лахмаджун потрібно просіяти борошно (280 г - це трохи більше 2-х склянок об'ємом 200 мл) у глибоку ємність. Зробіть у центрі борошна поглиблення. Всипте цукор та сухі дріжджі. Влийте частину води і трохи перемішайте, захопивши трохи борошна по краях. Накрийте ємність тканинною серветкою і відправте в тепле місце на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Всипте сіль, додайте олію.

Влийте воду, що залишилася.

Замісіть м'яке тісто липке. Накрийте рушником тісто і залиште в теплому місці на 60-90 хвилин.

А поки що приготуйте начинку. Для цього м'ясо добре вимийте, наріжте невеликими шматочками та пропустіть через м'ясорубку.

Цибулю та часник очистіть і вимийте. Потім наріжте їх дрібними кубиками та додайте до фаршу.

Солодкий та гострий перець (якщо він свіжий, а не маринований) вимийте та очистіть від насіння. Наріжте перець невеликими шматочками та додайте до фаршу.

Помідор вимийте та наріжте невеликими кубиками. Додайте до решти інгредієнтів начинки.

Зелену цибулю та петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додати зелень до фаршу.

Додати томатну пасту, суми, паприку, сіль і мелений перець. Добре перемішайте.

Фарш відправте в холодильник.

Тісто добре підросло. Обомніть його на дошці, що підпилена борошном.

Розділіть тісто на порційні шматочки. У мене вийшло 8 шматочків тіста.

З кожного шматочка тіста сформуйте кульку. При необхідності підпилюйте дошку борошном. Накрийте кульки тіста серветкою та працюйте з кожним по черзі.

Розкачайте кульку тіста в тонкий круглий пласт діаметром 15-18 см. Найкраще це робити на пергаменті.

На середину коржика викладіть 1/8 частину начинки - це приблизно 1,5 столової ложки. Розподіліть начинку по всьому пласту.
Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Відправте корж разом з пергаментом в гарячу духовку на 8-10 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Низ готового коржика має підрум'янитися.

Пікантні дріжджові коржики "Лахмаджун" з фаршем, овочами та зеленню можна подавати до столу. Найчастіше у східних країнах їх подають, збризкавши лимонним соком.