Незважаючи на великий вибір напівфабрикатів в супермаркетах України, знайти серед них вареники, схожі на домашні, неможливо. Адже тільки вдома можна зробити еластичне тонке тісто, соковиту начинку з натуральних продуктів і отримати блюдо, яким із задоволенням поласують дорослі і діти.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКрім того, практично у кожної господині є свій рецепт приготування тіста для вареників. Відмінності в них невеликі, на перший погляд, так як частіше всього продукти для цього використовуються стандартні – борошно, сіль, яйце і рідина. Однак, замінивши під час приготування той чи інший продукт, можна отримати в результаті абсолютно іншу основу для вареників.
Hyser пропонує навчитись готувати для вареників картопляне тісто.
Для нього знадобляться такі продукти:
- картопля, (зварена в мундирі та очищена) - 4-5 шт.;
- яйця – 1 шт.;
- борошно - 250-300 г;
- сіль за смаком.
Картоплю пропускаємо через м'ясорубку, змішуємо з яйцем, борошном, сіллю та замішуємо тісто, яке має відставати від рук. Накриємо його і дамо трохи постояти.
Тепер можна приступати до начинки:
- печінка куряча - 500 г;
- цибуля - 1 шт. невеликого розміру;
- масло вершкове - 60 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком.
Для начинки печінку очистимо від плівок, обсмажити на олії з рубаною цибулею, посолити і поперчити. Пропустимо печінку через м'ясорубку.
Далі стіл злегка присипаємо борошном і викладаємо на нього тісто. Розкатуємо тісто в досить тонкий пласт 3 мм і вирізаємо з нього однакові круглі заготовки. На кружечки викладаємо начинку та намагаємося якомога щільніше защипнути краї.
Ставимо на вогонь каструлю з водою і доводимо воду до кипіння. Коли она закипить, додаємо дрібку солі й обережно опускаємо вареники. Після того, як вареники спливуть, варимо їх ще 3-4 хвилини і дістаємо з води.
Відкидаємо вареники на друшляк.
Заправляємо картопляні вареники цибулею, обсмаженою на олії, посипаємо зеленню та перцем.
Для заправки необхідно:
- масло вершкове - 100 г;
- цибуля - 1 шт.;
- зелень рубана - 1 ст. ложка;
- чорний свіжомелений перець за смаком.
Читайте також:
Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи
Такі ласощі готували за старих часів: рецепт апетитних гарбузових вареників з сиром і пшоном
Це райська насолода: рецепт ніжних лінивих вареників з сиром та вишнею
Тоненьке тісто та соковита начинка: рецепт вареників з вишнею "Як у бабусі"
Вони самі так і просяться до рота: рецепт справжніх гуцульських вареників з незвичайною начинкою