Вареники по-гуцульськи – це традиційна українська страва, яка користується великою популярністю у всьому світі. Існує безліч рецептів вареників, але одним із найсмачніших і оригінальних є гуцульські вареники з квасолею та грибами.

Детальніше про приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи читайте в нашому матеріалі.

Для приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи нам знадобиться:

  • Квасоля - 200 г
  • Сушені гриби – 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сало солоне - 100 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Борошно - 300 г
  • Вода - 150 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи:

  1. Квасоля для найсмачніших вареників по-гуцульськи відварити до готовності, злити відвар, посолити і поперчити. Подрібнити у блендері чи м'ясорубці.
  2. Сушені гриби промити, залити холодною водою та залишити на 30 хвилин. Відварити у цій же воді протягом 10 хвилин. Дрібно нарізати і обсмажити на олії з подрібненою цибулею.
  3. Поєднати грибну начинку з квасолею для найсмачніших вареників по-гуцульськи. Посолити та поперчити до смаку.
  4. З борошна, води та яйця замісити тісто. Розкачати його у тонкий пласт. Вирізати кружальця діаметром 7-8 см.
  5. На середину кожного кружечка викласти начинку та заліпити вареники.
  6. Відварити гуцульські вареники в трохи підсоленому окропі протягом 7-10 хвилин.
  7. Сало нарізати невеликими кубиками та обсмажити до шкварок. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити на салі до золотистого кольору.
  8. Гуцульські вареники викласти на тарілку, заправити шкварками та цибулею.

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою