Вареники по-гуцульськи – це традиційна українська страва, яка користується великою популярністю у всьому світі. Існує безліч рецептів вареників, але одним із найсмачніших і оригінальних є гуцульські вареники з квасолею та грибами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи читайте в нашому матеріалі.
Для приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи нам знадобиться:
- Квасоля - 200 г
- Сушені гриби – 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сало солоне - 100 г
- Олія - 2 ст. л.
- Борошно - 300 г
- Вода - 150 мл
- Яйце - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування найсмачніших вареників по-гуцульськи:
- Квасоля для найсмачніших вареників по-гуцульськи відварити до готовності, злити відвар, посолити і поперчити. Подрібнити у блендері чи м'ясорубці.
- Сушені гриби промити, залити холодною водою та залишити на 30 хвилин. Відварити у цій же воді протягом 10 хвилин. Дрібно нарізати і обсмажити на олії з подрібненою цибулею.
- Поєднати грибну начинку з квасолею для найсмачніших вареників по-гуцульськи. Посолити та поперчити до смаку.
- З борошна, води та яйця замісити тісто. Розкачати його у тонкий пласт. Вирізати кружальця діаметром 7-8 см.
- На середину кожного кружечка викласти начинку та заліпити вареники.
- Відварити гуцульські вареники в трохи підсоленому окропі протягом 7-10 хвилин.
- Сало нарізати невеликими кубиками та обсмажити до шкварок. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити на салі до золотистого кольору.
- Гуцульські вареники викласти на тарілку, заправити шкварками та цибулею.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою