В це складно повірити, але італійці ще з XVIII століття є традиційною італійською стравою. Щоправда, в Італії при згадці голубців мають на увазі трубчасті макарони, які виготовляються з м'якого борошна пшеничного і заповнюються різними начинками.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
м'ясо | 300 | Містер |
капуста білокачанна | 800 | Містер |
паста | 100 | Містер |
цибуля ріпчаста | 1 | шт. |
погано почуватися | 1 | ст. ложка |
томатне пюре | 2 | ст. ложки |
крем | 2 | ст. ложки |
вершкове масло | 2 | ст. ложки |
зелень | за смаком | |
сіль | за смаком |
Пропустіть м'ясо через м'ясорубку. Відваріть макаронні вироби (у вигляді рису, зірочок або квіточок) до напівготовності, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
Перемішайте м'ясо з макаронними виробами, посоліть і поперчіть до смаку. Подрібніть цибулину і підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і перемішайте з фаршем.
Відірвіть листя від вилка і проваріть їх в окропі 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Розкладіть їх на столі, щоб охолонули, і обережно відбийте потовщення біля основи.
Загорніть фарш на зразок конверта в капустяні листи. Потім злегка обсмажте їх на сковороді, покладіть у глибоку каструлю.
Підготуйте соус. Просмажте на сковороді сметану, томатне пюре, борошно. Додайте 1 склянку води, посоліть до смаку, отриманим соусом залийте голубці. Поставте їх гасити на повільному вогні під кришкою на 20 хвилин. Можна поставити в духовку, але не накривайте кришкою.
Читайте також:
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе