Смачні та ситні котлети з гречки, які замінять м'ясні, це відмінний варіант для пісного або вегетаріанського меню. Вони готуються з простих та доступних інгредієнтів, а виходять дуже ароматними та апетитними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування ситних котлет з гречки, які замінять м'ясні, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситних котлет з гречки, які замінять м'ясні, нам знадобиться:
- Гречана каша розсипчаста - 500 г
- Бульйон кубик - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Сухарі панірувальні - 1 склянка
- Рослинна олія - для смаження
Спосіб приготування ситних котлет з гречки, які замінять м'ясні:
- Зваріть гречану кашу для ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні, у не надто солоній воді. Дайте їй охолонути.
- Розкрошіть бульйонний кубик в охолоджену гречану кашу для ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні.
- Додайте в гречку яйце, цибулю, нарізану великими кубиками, і часник, також нарізану великими кубиками.
- Перебийте гречку з іншими інгредієнтами блендером або в кухонному комбайні до однорідної маси.
- Зліпите з гречаної маси котлети діаметром 5-7 див.
- Запануйте котлети в панірувальних сухарях.
- Обсмажте гречані котлети на олії до золотистої скоринки.
Рекомендації:
- Для більш насиченого смаку в гречану масу можна додати спеції на смак, наприклад, сіль, чорний перець, паприку, куркуму і т.д.
- Якщо гречана каша вийшла занадто густою, можна додати до неї трохи води чи молока.
- Замість панірувальних сухарів можна використовувати кукурудзяне борошно або манку.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою