Зелений Дерев'яний Дракон стане символом 2024 року. І будь-яка господиня хоче зустріти східного гостя гідно, щоб він був прихильний до всієї родини у новому році. І до цього питання потрібно підійти якнайретельніше.

Східний символ року дуже любить зелені та білі кольори, а тому страви мають максимально відповідати кольоровій гамі року. І тому наш зелений салат – це те, що задовольнить Дракона та задобрить його.

Докладніше про приготування салату, який має бути у новорічну ніч на столі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування салату, який має бути у новорічну ніч на столі, читайте у нашому матеріалі:

Оселедець слабосолоний - 330 г
Картопля - 320 г
Огірки солоні (або мариновані) - 320 г
Сир плавлений - 100 г
Цибуля зелена - 50 г
Яйця - 2 шт.
Майонез — 100 г
Горошок зелений консервований (для прикраси, за бажанням) - 50 г

Спосіб приготування салату, який має бути у новорічну ніч на столі:

Очистіть картоплю та яйця, помістіть їх у каструлю, залийте холодною водою, додайте трохи солі, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Варіть яйця протягом 10 хвилин після закипання води. Час варіння картоплі може становити 15-25 хвилин, залежно від сорту та розміру. Охолодіть яйця, заливши їх холодною водою, а картоплю витягніть із відвару і дайте охолонути.

Очистіть картоплю, що охолола, натріть її на великій тертці. Для формування салату використовуйте кулінарне кільце, наприклад із пластикової пляшки, діаметром 15 см та висотою 7 см. Встановіть кільце на тарілку, складіть туди натерту картоплю, розрівняйте та трохи утрамбуйте. Подайте невелику кількість майонезу і за бажання приправте сіллю і перцем.

Очистіть оселедець, промийте його та обсушіть. Видаліть хребтову кістку та великі кістки з філе. Наріжте оселедець на невеликі кубики. Викладіть нарізаний оселедець на шар картоплі й трохи утрамбуйте.

Промийте та обсушіть зелену цибулю, дрібно наріжте її. Викладіть його поверх шару оселедця.

Натріть плавлений сир на дрібній тертці та викладіть його на цибулю.

Промокніть мариновані огірки від маринаду і натріть на тертці. Якщо соковиті огірки, відіжміть зайвий сік.
Викладіть натерті огірки поверх плавленого сиру, трохи утрамбуйте і змастіть майонезом.

Очистіть яйця від шкаралупи та натріть на тертці. Викладіть їх на шар огірків, трохи утрамбуйте і змастіть майонезом.

Акуратно приберіть кільце та прикрасьте салат зеленим горошком.

Салат готовий! Смачного!

Читайте також:

Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом

Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.

На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом