Коли в будинку з'являються свіжі фрукти, а в холодильнику зберігається сир, з'являється чудова можливість створити чудовий десерт - ніжний пиріг з сирно-маковим кремом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ніжного заливного пирога з сирним кремом читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом нам знадобиться:
| Для тіста: | ||
| Сметана - 70 грамів | ||
| Кефір - 70 мл | ||
| Олія - 50 мл | ||
| Яйця – 2 шт. | ||
| Цукор - 120 г | ||
| Борошно - 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл) | ||
| Розпушувач – 1 ч. ложка | ||
| * | ||
| Для начинки: | ||
| Сир - 200 г | ||
| Яйце - 1 шт. | ||
| Цукрова пудра – 2 ст. ложки | ||
| Яблука – 300 г (2 шт.) | ||
| Мандарин – 100 г (1 шт.) | ||
| Груша – 120 г (1 шт.) | ||
| Ягоди (у мене смородина) – 50 г | ||
| Мак - 1 ст. ложка |
Спосіб приготування ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом:
Яблука та груші для ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом ретельно очистіть від шкірки і видаліть серцевину з насінням, потім наріжте їх на тонкі скибочки. Очистіть мандарин від шкірки та розділіть на часточки.
У глибокій мисці змішайте яйця з цукром, добре збийте віночком. Додайте олію, сметану і кефір, ретельно перемішайте.
Поступово всипте розпушувач і борошно, продовжуючи перемішувати віночком або лопаткою до отримання однорідного тіста для ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом. Воно має бути густим і в'язким, що нагадує консистенцію тіста для оладок.
Вистеліть форму для пирога діаметром 24 см пергаментним папером. Розподіліть третину тесту по дну форми. Потім рівномірно розподіліть половину фруктів поверхнею тесту. Залийте тестом і на нього викладіть фрукти, що залишилися. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Для приготування крему змішайте сир, яйце, цукрову пудру та мак у глибокій мисці, потім подрібніть їх до однорідності блендером. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на поверхню пирога, утворюючи візерунок. За бажанням прикрасьте ягодами й свіжою м'ятою.
Випікати пиріг протягом 50 хвилин. Для перевірки готовності використовуйте сірник – якщо він виходить сухий, пиріг готовий.
Перед подачею дайте ніжному заливному пирогу з сирно-маковим кремом повністю охолонути. Можна також прикрасити ніжний заливний пиріг з сирно-маковим кремом ягодами або м'ятою.
Читайте також:
Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре
"Король осіннього столу": рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками