Картопляні "свистуни" з грибним соусом - оригінальна та смачна страва, яка здивує вас своїм ароматом та неповторним смаком. Це традиційна домашня закуска, яка обов'язково сподобається вашим близьким. Приготування картопляних "свистунів" з грибним соусом не тільки просте, а й захоплююче цікаве.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування картопляних "свистунів" з грибним соусом читайте у нашому матеріалі.
Для приготування картопляних "свистунів" з грибним соусом нам знадобиться:
Картопля - 1 кг | ||
Борошно - близько 1 склянки | ||
Крохмаль – 2 ст. ложки | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
* | ||
Для грибного соуса: | ||
Гриби (шампіньйони) - 200 г | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Вершки - 200 мл | ||
Мука - 1 ст. ложка | ||
Олія вершкове - 30 г | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Спосіб приготування картопляних "свистунів" з грибним соусом:
Для початку приготування картопляних "свистунів" з грибним соусом відваріть картопля в мундирі до готовності, дайте йому охолонути.
Потім для картопляних "свистунів" з грибним соусом очистіть варену картоплю і натріть її на тертці (можна також пропустити через м'ясорубку).
Додайте в картопляне пюре яйце, сіль, мелений перець та крохмаль. Потім поступово додайте борошно, можна використовувати трохи менше зазначеної, приблизно 0,5-0,75 склянки.
Ретельно замішайте картопляне тісто руками та розкачайте його у пласт на пергаментному папері. Потім виріжте пласт на ромбики.
Покладіть картопляні "свистун" в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте до отримання золотистого кольору.
Для приготування грибного соусу для картопляних "свистунів" з грибним соусом наріжте гриби та цибулю.
На сковороді розігрійте вершкове масло, додайте цибулю та гриби, обсмажте їх.
Після цього додайте сіль, мелений перець, борошно та вершки. Безперервно помішуючи, дайте соусу загуснути.
Подавайте картопляні "свистуни" разом із грибним соусом.
Смачного!
Читайте також:
Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом
Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.
На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом