"Паштида" - це єврейський пиріг, щось середнє між запіканкою та пирогом. У начинку йде все, навіть те, що залишилося від обіду чи вечері напередодні – гриби, курка, м'ясо, капуста, риба, сир, картопля тощо. Дуже часто тісто замішується на майонезі, а ще воно готується на йогурті, сметані, сирі, кефірі. При цьому обов'язковою умовою є багато яєць – від 3 до 6 штук.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗа списком до рецепту підготуйте інгредієнти для паштиди з картоплею, цвітною капустою та броколі:
- яйця – 4 шт.;
- мука - 5,5 ст. л.;
- сметана – 5 ст. ложки;
- йогурт або кефір – 5 ст. ложки;
- сир - 100 г;
- масло вершкове - 50 г;
- сіль - 2 щіпки;
- сода – на кінчику ножа;
- капуста цвітна - 6-8 суцвіть;
- броколі - 6-8 суцвіть;
- картопля - 2 шт.;
- часник – 1-2 зубчики;
- трави сухі ароматні – за смаком.
Отже, картопля для цієї запіканки потрібна вже готова, тобто, наприклад, залишки від іншої страви.
Заморожені суцвіття броколі та цвітної капусти досить просто на кілька хвилин помістити в окріп, щоб видалити крижану глазур. Сирі суцвіття броколі та цвітної капусти потрібно зварити або припустити.
Для тіста розтопіть вершкове масло|мастило|. З'єднайте сметану, кефір та вершкове масло. Перемішайте. Додайте яйця та сир, знову перемішайте.
Потім додайте борошно із сіллю та содою. Перемішайте до однорідного стану - тісто повинне вийти рідкою консистенцією.
У змащені форми або одну велику форму вилийте половину тіста і покладіть начинку зі шматочків картоплі та суцвіть броколі. Посипте сухими ароматними травами до смаку.
Залийте тестом, що залишився.
Читайте також:
Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею
Усі думатимуть, що це ресторанний пиріг: рецепт хліба, запеченого із сиром, беконом та картоплею
Найніжніша смакота: рецепт заливного пирога з грибами та сиром на кефірі
Ви точно не захочете виходити з-за столу: рецепт курячого пирога з "гавайською начинкою"