"Паштида" - це єврейський пиріг, щось середнє між запіканкою та пирогом. У начинку йде все, навіть те, що залишилося від обіду чи вечері напередодні – гриби, курка, м'ясо, капуста, риба, сир, картопля тощо. Дуже часто тісто замішується на майонезі, а ще воно готується на йогурті, сметані, сирі, кефірі. При цьому обов'язковою умовою є багато яєць – від 3 до 6 штук.

За списком до рецепту підготуйте інгредієнти для паштиди з картоплею, цвітною капустою та броколі:

  • яйця – 4 шт.;
  • мука - 5,5 ст. л.;
  • сметана – 5 ст. ложки;
  • йогурт або кефір – 5 ст. ложки;
  • сир - 100 г;
  • масло вершкове - 50 г;
  • сіль - 2 щіпки;
  • сода – на кінчику ножа;
  • капуста цвітна - 6-8 суцвіть;
  • броколі - 6-8 суцвіть;
  • картопля - 2 шт.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • трави сухі ароматні – за смаком.

Отже, картопля для цієї запіканки потрібна вже готова, тобто, наприклад, залишки від іншої страви.

Заморожені суцвіття броколі та цвітної капусти досить просто на кілька хвилин помістити в окріп, щоб видалити крижану глазур. Сирі суцвіття броколі та цвітної капусти потрібно зварити або припустити.

Для тіста розтопіть вершкове масло|мастило|. З'єднайте сметану, кефір та вершкове масло. Перемішайте. Додайте яйця та сир, знову перемішайте.

Потім додайте борошно із сіллю та содою. Перемішайте до однорідного стану - тісто повинне вийти рідкою консистенцією.

У змащені форми або одну велику форму вилийте половину тіста і покладіть начинку зі шматочків картоплі та суцвіть броколі. Посипте сухими ароматними травами до смаку.

Залийте тестом, що залишився.

Запікайте паштиду з картоплею, цвітною капустою та броколі в духовці при 180-200 градусах близько півгодини.