Цілий смажений болгарський перець на зиму сподобається всій родині, адже кожен знайде в цій страві щось своє: закуска, приправа, доповнення до перекусів. Такий перець буде ідеально смакувати в будь-якій страві.

Жареній болгарський перець на зиму – дуже вдалий спосіб заготівлі цього овочу цілком. Рецепт зручний саме тим, що перець обсмажується цілком, тому для консервації підходять будь-які перчики, навіть ті, що не підійшли для фарширування, вигнуті або плоди, що вже злегка підвяли.

Отже, щоб приготувати смажений перець на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • болгарський перець 1200 г;
  • часник 3 зубчики;
  • петрушка 50 г;
  • сіль 1 чайн.л.;
  • цукор 2 стол.
  • вода (окроп; може знадобитися трохи більше або трохи менше) - 400 мл.;
  • оцет 9%-ний - 60 мл.;
  • олія 3 стол.л.;
  • розмарин свіжий 10 г.

Важливо!

  • Маринувати перець у банку настійно рекомендується саме цілком, тому перець зберігається свою соковитість та аромат.

Перці потрібно ретельно вимити, потім висушити рушником. У кожному перчику зробіть зубочисткою прокол – приблизно по десять отворів на кожен овоч.

Сковороду розігріваємо на сильному вогні, додаємо олію. Викладіть в олію перці і обсмажуйте їх разом із гілочкою розмарину. Смажте по п'ять хвилин з кожного боку, перевертаючи, щоб не пригоріли на середньому вогні. Перчики повинні добре зарум'янитися. Під час обсмажування кришку обов'язково закрити, оскільки розпечена олія бризкатиметься.

Після обсмажування перці мають стати плоскими та рум'яними. Акуратно перекладіть перці на тарілку та починайте обсмажувати наступну порцію овочів.

Часник очистіть від лушпиння і нарубайте середнім кубиком.

Петрушку вимийте під проточною водою і струсіть від води. Переберіть від твердих стебел. Подрібнювати зелень не потрібно.

Банки попередньо вимийте з содою та простерилізуйте. Кришки прокип'ятіть у воді протягом 5 хвилин.

У банку всипте цукор і сіль, налийте оцет. Покладіть також кілька гілочок петрушки. Викладіть перший шар гарячого обсмаженого перцю. Посипте зверху частинкою часнику. Потім знову зелень, перець, часник. Чергуйте таким чином шари, доки не закінчаться всі інгредієнти.

Банку не варто заповнювати вище "плічок". Далі залийте перець окропом майже до самого верху. І закупоріть банку кришкою. Трохи потрясіть, щоб розчинилися сіль та цукор.

Переверніть банку на кришку та укутайте. Залишіть так на ніч або до повного остигання. Потім приберіть смажений перець у банках без стерилізації на зберігання на зиму у темне, прохолодне місце.

Обсмажений рум'яний перець із зубчиками часнику виходить дуже соковитим, солодким та в міру пікантним. При подачі перець необхідно очистити від насіння та використовувати за призначенням. Перець можна подавати як закуску до будь-якої страви. Так само маринований перець можна додавати при тушкуванні овочевих страв, у засмажку для супів або як інгредієнт в овочевий салат.

Читайте також:

Наступного року ви збиратимете перець відрами та кошиками: як правильно зібрати насіння восени

Як досвідчені господині зберігають болгарський перець, щоб він був пружним та солодким

Ковбасний човен за 20 хвилин: як приготувати незвичайний фарширований перець з ковбасою та сиром

Болгарський перець буде сухим і гірким: що в жодному разі не повинно рости біля нього