• Яйця – 3 шт.
  • Перець червоний пекучий – 1 шт.
  • Перець червоний - 1 шт.
  • Зіра - 1 ч.л.
  • Цибуля - 100 гр.
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Паприка мелена - 1 ч. л.
  • Томати у власному соку - 0,5 л Дрібна сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка — 1 пучок
  • (Для подачі)
  • Мускатний горіх мелений - половину ч. л.
  • Коріандр мелений - половину ч. л.

Овочі вимийте, цибулю, часник очистіть.

Перець солодкий і гіркий розріжте навпіл, видаліть насіння та плодоніжки.

Наріжте дрібними кубиками.

Оливкову олію розігрійте на сковороді (по можливості чавунної), додайте зіру, дрібно нарізані цибулю та часник.

Готуйте до м'якості овочів.

Тепер черга перцю, паприки, мускатного горіха, коріандру: перемішайте та готуйте протягом двох хвилин.

Додайте томати у власному соку, очищені від шкірки.

Готуйте до випаровування рідини та загусання соусу, приблизно 10-15 хвилин.

Ложкою зробіть заглиблення у соусі для яєць.

Вбийте в них яйця, посоліть, поперчіть до смаку.

Накрийте кришкою і дочекайтеся, поки яйця не будуть приготовлені на ваш смак.

Нам подобається, щоб жовток залишився рідким.

Посипте рубаною петрушкою, подавайте яєчню гарячою на підігрітому посуді.

Читайте також:

Вас будуть просити робити їх постійно: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Осіння насолода: рецепт капустяної запіканки з яєчно-сметанною заливкою

Цей аромат зводив з розуму всю Одесу: рецепт єврейської вареної яєчні з помідорами

Вона виходить просто дивовижною: рецепт ситної яєчні по-турецьки з одним секретом