Капустяна запіканка - проста і смачна овочева страва. Готується без проблем, а виходить незвично.

Білокочанна капуста 450-500 г
Цибуля 1-2 штуки
Часник 3 зубчики
Рослинна олія 2 ст. ложки + для змащування
Яйця 4-5 штук
Соль ½ ч. ложки
Перець чорний мелений за смаком
Італійські трави або інша приправа 1 ч. ложка
Сметана 100 гр

Дуже смачна, соковита та ніжна виходить капустяна запіканка, приготована саме з молодої капусти.

Капусту нашаткуйте. Цибулю наріжте дрібними шматочками. Часник пропустіть через прес.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості та легкої рум'яності. Закиньте часник і готуйте ще хвилину.
Викладіть капусту в ту саму сковороду. Помішуючи, обсмажуйте 3-4 хвилини. Залийте гарячу воду, прикрийте кришкою та залиште приблизно на 7–10 хвилин.
Відкиньте овочі на друшляк і трохи остудіть.
Яйця збийте спочатку із сіллю, перцем та італійськими травами, а потім зі сметаною. Додайте|добавляйте| до капусти і перемішайте.

Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у неї овочі та розрівняйте.

Запікайте приблизно 30-35 хвилин у розігрітій до 180 ° С духовці.
Запіканка з капусти може бути гарніром до м'яса, так і окремою стравою на вашому сімейному столі.

Читайте також:

Важко втриматися, щоб не з'їсти все одразу: рецепт соковитої запіканки з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре

У неї закохуються з першого шматочка: рецепт запіканки з курячого філе, овочів та картопляного пюре

Витратьте 30 хвилин, а задоволення - на весь вечір: рецепт картопляної запіканки з тушонкою

У цю страву закохуються з першого шматочка: рецепт сирної запіканки "Персик-манго"