Салат з гарбуза, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це різнокольорова та ароматна заготовка, яка кожному підніме настрій узимку.

Отже, щоб приготувати на зиму яскравий салат із гарбуза з болгарським перцем та морквою, знадобиться такий набір продуктів:

  • гарбуз (в очищеному вигляді) - 500 г;
  • перець болгарський - 320 г (225 г у очищеному вигляді);
  • помідори - 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 175 г;
  • морква – 125 г;
  • олія рослинна - 50 мл;
  • томатна паста - 25 г;
  • цукор - 20 г;
  • часник - 10 г;
  • петрушка свіжа – 10 г;
  • оцет яблучний – 15 мл;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка;
  • сіль – 10 г.

Зі зазначеної кількості продуктів виходить дві банки об'ємом 500 мл.

важливо!

  • болгарський перець можна використовувати будь-якого сорту та кольору;
  • свіжий часник можна замінити сушеним меленим (0,75-1 ч. ложка);
  • сіль і цукор регулюйте на свій смак;
  • яблучний оцет можна замінити на їдальню (0,75-1 ст. ложка).

Цибулю очистіть і наріжте пір'ям

Моркву очистіть і наріжте тонкими кружальцями або брусочками. Додайте моркву до цибулі. Помішуючи обсмажте на середньому вогні 10 хвилин. Можна трохи прикрити кришкою, але це не обов'язково.

Болгарський перець розріжте навпіл і очистіть від насіння та перегородок. Наріжте невеликими шматочками довільної форми. Додайте до решти інгредієнтів.

Помидори вимийте та обсушіть. За бажанням зніміть шкірку. Якщо шкірка тонка, це можна не робити. Так як у мене томати щільні, я використовувала овочечистку, щоб видалити шкірку.
Наріжте томати великими шматочками. Додати в казан. Перемішайте. Гасіть під кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин, кілька разів помішуючи.

Всипте сіль та цукор. Перемішайте.

Додати томатну пасту. Вона дасть готовій страві більш насичений смак та колір. Перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на вогні нижче за середнє 10 хвилин, періодично помішуючи.

Очищений гарбуз наріжте шматочками розміром приблизно 3х3 см. Відправте в казан. Перемішайте. Накрийте кришкою і гасіть 10-15 хвилин, щоб шматочки гарбуза стали м'якими, але тримали форму. У процесі гасіння гарбуз можна пробувати на смак, щоб його не переварити.

Петрушку дрібно наріжте.

Очищений часник пропустіть через прес. Петрушку та часник додайте до решти інгредієнтів. Поперчіть до смаку. Гасіть ще 3-4 хвилини, помішуючи.

Додайте яблучний оцет, перемішайте. Спробуйте смак. За потреби доведіть до бажаного смаку. Гасіть 2-3 хвилини.

Салатну масу викладіть по стерильним банкам.

Щільно закупорьте кришками.

Переверніть банки і добре укутайте. Залишіть до повного остигання. Після цього зберігайте в прохолодному місці.

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею