Намазка - зерниста або однорідна маса, яку можна намазати на скибочки хліба, тости, грінки. Найчастіше її готують з м'яса, курки, тушкованих або запечених овочів, але, в принципі, зробити її можливо з різних продуктів. Смачною та ситною виходить бутербродна намазка з оселедця.

Отже, щоб приготувати намазку з оселедця з гірчицею і молоком, необхідні такі продукти:
  • 200 г вершкового масла|мастила|;
  • 60 г філе солоного оселедця;
  • гірчиця до смаку;
  • трохи молока.

важливо!

  • Для оселедцевої олії краще використовувати бочковий оселедець, вона ароматніша, жирніша філе.
  • Часто господині вимочують філе обробленого бочкового оселедця в молоці, для надання їй ніжнішого і менш солоного смаку.
Заздалегідь вимочіть оселедець у молоці, залиште години на 2.
Протріть оселедця серветкою і перемеліть у блендері.
Додайте гірчицю та розм'якшене вершкове масло. Все разом збийте у блендері до отримання однорідної маси.
Олія готова. Тепер можна забрати його в холодильник.

Читайте також:

Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів

Такі бутерброди розлетяться за хвилину: рецепт намазки на хліб із авокадо та яйця

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка

Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць