Апетитні, золотаві та смачні трикутники з лавашу з соковитою начинкою з капусти та яєць – дуже вдала страва, яку можна робити як удома, так і на природі, розігріваючи на мангалі чи багатті.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати пиріжки з лаваша з капустою та яйцями, буде потрібно такий набір продуктів:
- лаваш тонкий – 3 шт. (200 г);
- капуста молода – 200 г;
- яйця – 5 штук;
- сіль за смаком;
- олія рослинна (для смаження) - 2-3 ст. ложки (30-50 мл).
З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 9 пиріжків.
Підготовчий етап приготування пиріжків з лавашу з капустою та яйцями включає такі маніпуляції:
- капусту потрібно максимально дрібно нашаткувати, посолити і дуже ретельно пом'яти руками.
- частину яєць (3 шт.) відварюємо круто (приблизно 8 хвилин у киплячій воді). Потім остудити відварені яйця, заливши їх холодною водою;
- Лаваш розрізаємо на широкі смуги розміром 10х25 см.
Далі на край кожної смужки лаваша викладаємо приблизно по 1 ст. ложці капустяної начинки. Загортаємо край лаваша у вигляді трикутника, щоб начинка виявилася всередині.
Так формуємо усі пиріжки.
Сирі яйця (2 шт.), що залишилися, розбиваємо в миску і збовтуємо яйця вилкою або віночком.
Кожен пиріжок занурюємо в яєчну суміш із двох сторін.
Розігріваємо сковороду з олією (воно має покривати дно сковороди). Обсмажуємо пиріжки на вогні трохи менше від середнього (щоб капуста встигла приготуватися) приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яності.
Читайте також:
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Захочеться їсти без зупинки: рецепт східних грінок з лавашу з сиром та крабовими паличками
Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем