Продукти
Кабачки – 1,5-1,6 кг
Перець чорний горошком – 6-9 шт. (по 2-3 шт. на банку)
Кріп свіжий – 30 г
Листя хрону – 40 г
Лист лавровий - 6 шт. (По 2 шт. на банку)
*
Для маринаду:
Томатна паста – 100 г
Оцет 9% - 100 мл
Сіль – 40 г
Цукор – 100 г
Гірчиця (суха) – 20 г
Вода – 1,5 л

Зі зазначеної кількості продуктів виходить 3 літрові банки маринованих кабачків.

Листя хрону добре вимиваємо, крупно нарізаємо і укладаємо на дно простерилізованих банок, рівномірно розподіляючи.

Кріп промиваємо, обтрушуємо, крупно нарізаємо і також укладаємо на дно банок.

Кладемо в кожну банку лавровий лист та горошинки чорного перцю.

Дуже добре вимиваємо кабачки. Після цього нарізаємо їх кружальцями товщиною 7-10 мм або півкругами.
Якщо кабачки не молоденькі, обов'язково очищаємо їх від шкірки.

У банки досить щільно вкладаємо кабачки.

Готуємо маринад. Для цього в каструлю з водою (1,5 л) всипаємо сіль, додаємо цукор, вливаємо оцет, додаємо гірчицю, додаємо томатну пасту.

Каструлю відправляємо на вогонь, доводимо вміст до закипання. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.

Закипілий маринад розливаємо у банки з овочами.

На дно великої каструлі або тазика кладемо рушник. Встановлюємо всі баночки з кабачками у каструлю, накриваємо кришками. Вливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Стерилізуємо їх через 10 хвилин після закипання. Обов'язково зменшуємо вогонь, коли вода закипить.

Після стерилізації банки акуратно виймаємо з каструлі та закочуємо.

Для більшої надійності перевертаємо банки догори дном.