Продукти (на 2 порції) | ||
Баклажани - 350 г (2 шт.) | ||
Фарш курячий - 200 г | ||
Помідори - 130 г (2 невеликі) | ||
Сир твердий - 80 г | ||
Чеснок - 1 зубчик | ||
Сметана – 70 г (3 ст. ложки із гіркою) | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки | ||
Базилік сушений - 1/4 ч. ложки |
У баклажанів відрізаємо місце зростання плодоніжки. Потім ножем розрізаємо кожен баклажан вздовж, не доходячи до низу приблизно 1 див.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБаклажан потрібно надрізати з обох країв, щоб запечений баклажан можна було розкрити як книгу.
Баклажани поміщаємо на тарілку, що підходить для мікрохвильової печі. Запікаємо в мікрохвильовій печі 5-7 хвилин при потужності 800 Вт.
Помідори нарізаємо півкола товщиною 0,5 см.
Змащуємо всередині сметаною і посипаємо сіллю (1-2 щіпки).
Зверху рівним шаром викладаємо курячий фарш.
Часник очищаємо, подрібнюємо та рівномірно розподіляємо поверх фаршу.
Посипаємо сіллю (1-2 щіпки) та базиліком.
Твердий сир натираємо на великій тертці. Баклажани дістаємо, посипаємо сиром.
Повертаємо в мікрохвильову піч ще на 3-4 хвилини.
Баклажани з фаршем, помідорами та сиром, приготовлені в мікрохвильовій печі, подаємо до столу.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем