З баклажанів на зиму можна приготувати безліч простих та смачних домашніх заготовок. Це і безліч найсмачніших салатів, закусок, баклажанної ікри. Заради лише одних "12 негріт" можна спробувати освоїти заготовки з баклажанів на зиму.

Отже, щоб приготувати заготівлю на зиму з баклажанів "12 негріт", знадобляться такі продукти:

  • баклажан 12 штук довжиною з долоню;
  • помідор 1 кг;
  • перець солодкий болгарський – 1 кг;
  • часник 1 головка;
  • лавровий лист 4 штуки;
  • перець запашний 8 штук;
  • оцет 2 столові ложки:
  • соль 2 ст.л.;
  • сахар 4 ст.л.;
  • олія 1 склянка.

Насамперед баклажани потрібно вимити і обсушити. Зрізаємо з баклажанів хвостик і кожен овоч потрібно наколоти ножем у 5 місцях.

У високу каструлю влити склянку олії і зрізом донизу, стоячи поставити баклажани.

Перець очистити від насіння, порізати на 4 частини та засунути між баклажанами.

Половинки помідорів викласти на перець та баклажани.

Посипаємо овочі сіллю та цукром, закриваємо кришкою і ставимо на слабкий вогонь. Як тільки піде з-під кришки пар засікаємо 25 хвилин. Через цей час протикаємо баклажани спицею і дивимося: якщо проткнулися легко – готові, якщо тверді – нехай згаснуть ще хвилин 10.

Дати овочам трохи охолонути (хвилин 10) і розкласти по 1л банкам.

У каструлю (до олії та овочевого соку) видавити (через прес) часник, додати оцет, лавровий лист, запашний перець. Дати покипіти 2 хвилини, розлити по банках і одразу закатати. Поставити остигати під ковдру.

Взимку дістаєте баклажанчик, ріжете його на кружечки, зверху поливаєте підливою зі баночки і викладаєте на нього перець та помідори.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем