Ніхто не заперечуватиме, що пироги з капустяною начинкою - класика кулінарії. Ще б пак, м'яке, пишне, злегка розсипчасте і вологе тісто, рум'яна хрумка скоринка і багато начинки з капусти - неможливо встояти!

Готувати заливний пиріг із молодою капустою починаємо з начинки.

Для її приготування знадобляться такі продукти:

  • молода капуста 400 гр.;
  • курячі яйця 3 штуки;
  • зелень (петрушка, кріп) чи будь-яка інша за смаком;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Капусту для начинки краще брати молоду, але підійде і стара, просто її потрібно буде трохи пригасити до м'якості на сковороді.

Капусту миємо, знімаємо верхнє листя і шаткуємо або тонко нарізаємо ножем. Далі викладаємо нашатковану капусту на суху сковороду та обсмажуємо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Перекладаємо обсмажену капусту у відповідну ємність і поки вона остигає, готуємо інші компоненти для начинки.

Курячі яйця ретельно помийте і відваріть круто, залийте їх холодною водою. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте ножем на маленькі кубики.

Можна використовувати для начинки кріп та петрушку, також підійде свіжі кінзи, чебрець. Помийте зелень, обсушіть її паперовими рушниками та подрібніть.

Змішайте в ємності капусту, курячі яйця та подрібнену зелень. Посоліть і поперчіть до смаку. Добре перемішайте. Начинка готове.

На наступному етапі готуємо тісто для заливного пирога з капустою.

Для цього знадобляться такі продукти:

  • пшеничне борошно 280 грам;
  • вершки (від 20%) 200 мл.;
  • кефір 200 мл;
  • вершкове масло|мастило| 160 гр.;
  • курячі яйця 2 штуки;
  • сіль 0.5 чайн.
  • розпушувач 2 чайн.
  • цукор 1 стол.

Кефір, сметану та курячі яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури.

Борошно потрібно обов'язково просіяти, щоб наситити його киснем. Завдяки цьому майбутня випічка буде пишною та повітряною.

Розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані вершкове масло. Його потрібно змішати у відповідній ємності з кефіром та сметаною. Додайте сіль, цукор (або цукрозамінник, що не боїться термічної обробки). Перемішайте вилкою або віночком до однорідності.

В окремій ємності збийте міксером курячі яйця до появи бульбашок на поверхні.

Обережно вилийте збиті яйця в суміш кефіру-олійну і перемішайте міксером до однорідності.

Змішайте з частиною борошна розпушувач і додайте|добавляйте| в тісто. Перемішайте. Всипте частинами решту борошна і продовжуйте, перемішувати. Бо борошно відрізняється за своїми властивостями, його може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтесь на бажану консистенцію. Тісто має вийти, як густа сметана.

Дно та боки форми змащуємо шматочком вершкового масла. Дно можна присипати панірувальними сухарями, щоб пиріг не прилип. Виливаємо половину тіста, силіконовою лопаткою дорівнює поверхню і зверху викладаємо начинку з капусти. Її потрібно розподілити на всій поверхні.

Вилийте решту тесту, так щоб добре прикрити всю начинку. Розрівняйте лопаткою поверхню. Зверху посипте чорним та білим кунжутом.

Випікати пиріг потрібно в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - проткніть нею в кількох місцях випічку, якщо вона вийде суха без налиплого тіста, значить готово.

Готовий пиріг дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути.

Подавати заливний пиріг із капустою потрібно із салатом, зеленню, овочами.

Заливний пиріг з капустою однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром