Омлет із макаронами під сиром – флешбек у радянське шкільне минуле. Ще б пак, за часів СРСР у кожній їдальні країни робили макаронну запіканку приблизно за тим самим принципом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, давайте готувати страву, яка не завдасть особливої шкоди бюджету, тому що готується з того, що знайдеться в кожному холодильнику. При цьому омлет з макаронами під сиром як діти, так і дорослі, а ще ця страва врятує у разі несподіваних гостей, послужить ситним сніданком або сімейною вечерею.
Для приготування омлету з макаронами під сиром знадобляться такі продукти:
- спагетті 300 г;
- ковбаса копчена 100 г;
- Сир Пармезан 30 г;
- яйця 5 штук;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
Щоб приготувати омлет з макаронами, необхідно збити яйця віночком чи вилкою до однорідної консистенції. Додати зварені макарони та тертий сир, добре розмішати. Додати сіль та перець за смаком.
Далі форму для випікання змащуємо олією і викладаємо половину макаронів з яєчною масою. Зверху потрібно викласти шар тонко порізаної копченої ковбаси. На ковбасу викладаємо інші макарони і ставимо лист у розігріту духовку.
Випікати омлет потрібно 25-30 хвилин, обсмажуючи його з обох боків. Коли з'явиться рум'яна скоринка – страва готова.
Подавати омлет зі сметаною чи майонезом.
Зазначимо, що омлет із макаронами під сиром смачний як холодний, так і гарячий.
Читайте також:
Ви не зможете перед цим встояти: рецепт м'ясного рулету з шинкою, омлетом та солодким перцем
Це навіть краще за піцу: рецепт омлету з молодих кабачків з ковбасою в духовці
Справжній шедевр: рецепт ролів з омлету з крабовими паличками та сиром
Захочеться готувати щоранку: рецепт швидкого омлету по-грузинськи