У це складно повірити, але одним із головних символів Італії вважається салат "Капрезе". Ще б пак, три кольори його основних інгредієнтів — базиліка, моцарели та помідорів — кольори національного прапора: зелений, білий та червоний.

Щоб приготувати фаршировані помідори в італійському стилі, знадобляться такі продукти:

  • помідор 2 штуки (краще вибирати сорт вершка);
  • моцарелла 100-150 грам (кульки);
  • базилік свіжий 1 пучок (невеликий);
  • олія оливкова за смаком;
  • оцет бальзамічний за смаком;
  • сіль за смаком.

Важливо!

  • Помідори повинні бути міцними, стиглими та солодкуватими. Ніколи не слід зберігати їх у холодильнику. Це робить помідори більш рідкими і позбавляє насиченого смаку. Ідеальне зберігання – кімнатна температура;
  • Моцарелла має бути натуральною, свіжою, а листочки базиліка — хрусткими та соковитими. Саме із таких інгредієнтів роблять цю закуску в Італії.

Помідори для закуски "а-ля капрезе" потрібно нарізати "гармошкою", не дорізаючи до кінця, щоб зберегти цілісність.

Базилік ретельно промиваємо під проточною водою та відокремлюємо листя від стебел.

Моцареллу виймаємо з розсолу і даємо стекти. Її потрібно нарізати скибочками завтовшки не більше 1 см.

У розрізи помідорів покладіть сир, потім викладіть базилік і посоліть до смаку. Можна сіллю із травами. Збризкайте оливковою олією та бальзамічним оцтом.

Наша закуска готова!

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем