У це складно повірити, але одним із головних символів Італії вважається салат "Капрезе". Ще б пак, три кольори його основних інгредієнтів — базиліка, моцарели та помідорів — кольори національного прапора: зелений, білий та червоний.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати фаршировані помідори в італійському стилі, знадобляться такі продукти:
- помідор 2 штуки (краще вибирати сорт вершка);
- моцарелла 100-150 грам (кульки);
- базилік свіжий 1 пучок (невеликий);
- олія оливкова за смаком;
- оцет бальзамічний за смаком;
- сіль за смаком.
Важливо!
- Помідори повинні бути міцними, стиглими та солодкуватими. Ніколи не слід зберігати їх у холодильнику. Це робить помідори більш рідкими і позбавляє насиченого смаку. Ідеальне зберігання – кімнатна температура;
- Моцарелла має бути натуральною, свіжою, а листочки базиліка — хрусткими та соковитими. Саме із таких інгредієнтів роблять цю закуску в Італії.
Помідори для закуски "а-ля капрезе" потрібно нарізати "гармошкою", не дорізаючи до кінця, щоб зберегти цілісність.
Базилік ретельно промиваємо під проточною водою та відокремлюємо листя від стебел.
Моцареллу виймаємо з розсолу і даємо стекти. Її потрібно нарізати скибочками завтовшки не більше 1 см.
У розрізи помідорів покладіть сир, потім викладіть базилік і посоліть до смаку. Можна сіллю із травами. Збризкайте оливковою олією та бальзамічним оцтом.
Наша закуска готова!
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем