складові
  • Баклажани – 2,5 кг
  • Оцет 9% - 600 мл
  • Сіль – 110 г
  • Часник - 4 зубчики
  • Перець гострий – 1 шт
  • Петрушка - 5 г
  • Оливкова олія - ​​150 мл

Баклажани нарізати тонкими брусками. Гострий перець, часник та петрушку дрібно нарізати.

Нарізані баклажани покласти в ємність, посипати сіллю та перемішати руками до виділення соку.

Додати оцет і покласти на баклажани вантаж. Залишити баклажани під вантажем за кімнатної температури на 24 години.

Злити всю рідину і за допомогою рушника віджати з баклажан всю рідину, що залишилася.

Додати 100 мл олії, гострий перець, часник, петрушку та добре перемішати.

Покласти баклажани в стерилізовані банки, за допомогою палички або ножа випустити все повітря і долити масло|мастило|, щоб|аби| баклажани повністю були покриті маслом. Закрити банки кришками та поставити в темне прохолодне місце, через 2-3 тижні мариновані баклажани готові.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем