- Баклажани – 2,5 кг
- Оцет 9% - 600 мл
- Сіль – 110 г
- Часник - 4 зубчики
- Перець гострий – 1 шт
- Петрушка - 5 г
- Оливкова олія - 150 мл
Баклажани нарізати тонкими брусками. Гострий перець, часник та петрушку дрібно нарізати.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНарізані баклажани покласти в ємність, посипати сіллю та перемішати руками до виділення соку.
Додати оцет і покласти на баклажани вантаж. Залишити баклажани під вантажем за кімнатної температури на 24 години.
Злити всю рідину і за допомогою рушника віджати з баклажан всю рідину, що залишилася.
Додати 100 мл олії, гострий перець, часник, петрушку та добре перемішати.
Покласти баклажани в стерилізовані банки, за допомогою палички або ножа випустити все повітря і долити масло|мастило|, щоб|аби| баклажани повністю були покриті маслом. Закрити банки кришками та поставити в темне прохолодне місце, через 2-3 тижні мариновані баклажани готові.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем