Щоб приготувати незвичайні помідори корейською на зиму, знадобляться такі продукти:

  • помідори – 1 кг;
  • часник – 1 велика головка;
  • перець болгарський – 200 г;
  • суміш перців мелена – за смаком;
  • мелений коріандр – щіпка;
  • зелень свіжа – невеликий пучок;
  • чилі свіжий – 20 г;
  • сіль – 20 г;
  • цукор – 40 г;
  • оцет 9% - 60 г;
  • олія соняшникова - 100 мл.

Насамперед готується заправка для помідорів. Для цього за допомогою кухонного комбайна чи м'ясорубки подрібнюємо перець чилі, болгарський перець, часник, зелень. Складаємо відповідну глибоку миску. Вливаємо оцет, олію, всипаємо сіль і цукор. Перемішуємо.

Помідорки добре моєму. Розрізаємо на 4 частини (якщо вони дуже великі, тоді на 6 чи більше частин). Складаємо їх у каструлю до готової заправки. Додаємо спеції. Перемішуємо.

Далі розкладаємо помідори у стерилізовані банки, накриваємо стерилізованими кришками. Встановлюємо їх у глибоку каструльку, попередньо застилаємо дно тканинною серветкою. Наливаємо воду по плічка банок, доводимо до кипіння і засікаємо рівно 20 хвилин.

Після стерелізації банки закочуємо кришками і залишаємо, доки вони повністю не охолонуть.

Зберігаємо їх як завжди - у темній прохолодній коморі.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму