Щоб приготувати кабачкову ікру з помідорами, потрібний такий набір продуктів:

  • кабачок 1,7 кг;
  • помідор 250 грам;
  • цибуля 250 грам;
  • морква 250 грам;
  • рослинна олія 70 мілілітрів;
  • соус томатний 70 мілілітрів;
  • сіль 1/2 ст. ложки;
  • перець чорний мелений за смаком.

Добре помийте всі овочі і наріжте їх невеликими кубиками. Щоб було легше зняти шкірку, помідори краще обшпарити.

Подрібніть за допомогою м'ясорубки. Додайте томатний соус, сіль, олію та перець за смаком. Добре перемішайте.

Перекладіть овочеву масу в будь-яку жароміцну форму, що підходить за розмірами. Накрити зверху щільно фольгою або кришкою, якщо така є і відправте в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 3-4 години. Час може змінюватись і залежно від об'єму та від особливостей духовки.

Приблизно через годину-півтори ікру можна дістати, перемішати і відрегулювати на свій смак. А якщо ви зменшите температуру в духовці, то можна ікру залишити нудитися на всю ніч, що дуже зручно.

Перекладіть ікру в стерилізовані банки та закрутіть стерильними кришками. Переверніть та укутайте до повного остигання. Після чого приберіть для зберігання будь-яке темне і прохолодне місце.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем