Щоб приготувати кабачкову ікру з помідорами, потрібний такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- кабачок 1,7 кг;
- помідор 250 грам;
- цибуля 250 грам;
- морква 250 грам;
- рослинна олія 70 мілілітрів;
- соус томатний 70 мілілітрів;
- сіль 1/2 ст. ложки;
- перець чорний мелений за смаком.
Добре помийте всі овочі і наріжте їх невеликими кубиками. Щоб було легше зняти шкірку, помідори краще обшпарити.
Подрібніть за допомогою м'ясорубки. Додайте томатний соус, сіль, олію та перець за смаком. Добре перемішайте.
Перекладіть овочеву масу в будь-яку жароміцну форму, що підходить за розмірами. Накрити зверху щільно фольгою або кришкою, якщо така є і відправте в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 3-4 години. Час може змінюватись і залежно від об'єму та від особливостей духовки.
Приблизно через годину-півтори ікру можна дістати, перемішати і відрегулювати на свій смак. А якщо ви зменшите температуру в духовці, то можна ікру залишити нудитися на всю ніч, що дуже зручно.
Перекладіть ікру в стерилізовані банки та закрутіть стерильними кришками. Переверніть та укутайте до повного остигання. Після чого приберіть для зберігання будь-яке темне і прохолодне місце.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем