Нічого немає простіше і смачніше за цей неймовірний рецепт кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами. Овочі ретельно вимиті, нарізані та поміщені в рукав, а потім відправлені запікатися до духовки. Після залишається лише подрібнити готові овочі за допомогою блендера, і можна насолоджуватися кабачковою ікрою із запеченими в рукаві овочами на хрусткому тості.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами нам знадобиться:

Кабачки - 3 шт. (700 г)
Помідори – 2 шт. (500 г)
Баклажан – 1 шт. (350 г)
Перець болгарський – 1 шт. (80 г)
Морква – 1 шт. (80 г)
Цибуля ріпчаста - 1 шт. (100 г)
Часник - 6 зубчиків
Петрушка свіжа - 3 гілочки
Оливкова олія - ​​2 ст. ложки
Перець чилі (свіжий) – 1 шт.
Перець мелений (суміш перців) – 0,5 ч. ложки
Сіль – 1 ст. ложка

Спосіб приготування страви за рецептом кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами:

Приготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами. Ретельно промийте та обсушіть овочі та зелень. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів.

Очистіть баклажани від плодоніжки та наріжте їх великими шматками для кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами. Зробіть те саме з помідорами.

Моркву очистіть та наріжте товстими кружальцями. Гострий перець наріжте шматочками разом із насінням, якщо ви любите пікантність кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами.

Очистіть і наріжте цибулю і солодкий перець великими шматками для кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами.

Очистіть кабачки від хвостиків і грубо наріжте їх.
Також очистіть часник та відсадіть зелень від стебел.

Тепер у нас є гірка з різноманітних овочів для кабачкової ікри із запеченими у рукаві овочами.

Відміряйте 40-50 см рукава для запікання та зав'яжіть його з одного боку. Покладіть усі нарізані овочі в рукав. У тарілці змішайте сіль, суміш перців та оливкову олію, потім додайте цю суміш у рукав до овочів. Перев'яжіть рукав з іншого боку та обережно перемішайте вміст. Розмістіть набитий рукав у формі (на лист) і відправте його в розігріту до 200 градусів духовку на 1,5 години. Овочі повинні запектися та стати м'якими для кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами.

Обережно розріжте рукав із одного боку. Перекладіть овочі на сито, щоб видалити рідину, що утворилася. Поки не поспішайте виливати рідину, її можна відрегулювати консистенцію ікри.

За допомогою занурювального блендера подрібніть овочі до однорідної консистенції ікри. При необхідності додайте трохи рідини із плодів у рукаві, щоб зробити ікру більш рідкою.

Розкладіть ікру в банки чи тарілки та зберігайте у холодильнику. Ось і готова смачна ікра з кабачків та баклажанів без зайвого клопоту. Подавайте її на підсушеному тості, прикрашаючи свіжою зеленню.

Читайте також:

Їх називають "Жовті тюльпани": рецепт закуски із жовтих помідорів, фаршированих крабовими паличками

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою