Коли хочеться швидко та смачно перекусити, але в холодильнику негусто – спробуйте цей рецепт лише з кількох інгредієнтів. І справді, поєднання консервованої кукурудзи, сиру та яєчно-молочної заливки подобається практично всім без винятку.

Отже, щоб приготувати запіканку з молодої кукурудзи із сиром та яйцями, потрібні продукти, які завжди є в наявності:

  • кукурудза консервована – 540 г (2 банки);
  • сир твердий – 150 г
  • пармезан - 50 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 200 мл (1 стакан);
  • сметана – 50 г (1 ст. ложка);
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • соль – 0,5 ч. ложки;
  • петрушка свіжа (для подачі) – 1 гілочка;
  • олія рослинна (для підготовки форми) – 1 ст. ложка

Молоко підігріваємо до теплого стану (35-40 градусів).

З кукурудзи зливаємо рідину. Викладаємо кукурудзу в друшляк або сито і промиваємо під струменем води, даємо зайвій рідині стекти.

Два види сиру натираємо на дрібній або середній тертці, але не змішуємо.

В окремій мисці збиваємо яйця зі сметаною, сіллю та перцем. Сюди ж вливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності.

Змащуємо форму олією. Викладаємо кукурудзяну масу у форму та розрівнюємо.

Відправляємо форму в розігріту до 180-190 градусів духовку на 45 хвилин.

Посипаємо гарячу запіканку пармезаном і трохи остуджуємо - сир трохи розплавиться, блюдо стабілізується.

Нарізаємо шматочками запіканку і подаємо до столу зі свіжою зеленню.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром