Коли хочеться швидко та смачно перекусити, але в холодильнику негусто – спробуйте цей рецепт лише з кількох інгредієнтів. І справді, поєднання консервованої кукурудзи, сиру та яєчно-молочної заливки подобається практично всім без винятку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати запіканку з молодої кукурудзи із сиром та яйцями, потрібні продукти, які завжди є в наявності:
- кукурудза консервована – 540 г (2 банки);
- сир твердий – 150 г
- пармезан - 50 г;
- яйця – 4 шт.;
- молоко – 200 мл (1 стакан);
- сметана – 50 г (1 ст. ложка);
- перець чорний мелений – за смаком;
- соль – 0,5 ч. ложки;
- петрушка свіжа (для подачі) – 1 гілочка;
- олія рослинна (для підготовки форми) – 1 ст. ложка
Молоко підігріваємо до теплого стану (35-40 градусів).
З кукурудзи зливаємо рідину. Викладаємо кукурудзу в друшляк або сито і промиваємо під струменем води, даємо зайвій рідині стекти.
В окремій мисці збиваємо яйця зі сметаною, сіллю та перцем. Сюди ж вливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності.
Змащуємо форму олією. Викладаємо кукурудзяну масу у форму та розрівнюємо.
Посипаємо гарячу запіканку пармезаном і трохи остуджуємо - сир трохи розплавиться, блюдо стабілізується.
Нарізаємо шматочками запіканку і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Читайте також:
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром