• Яйця – 3 шт.
  • Кабачки - 2 шт. (300 г)
  • Помідор – 1 шт. (50 г)
  • Сир - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Кабачки вимийте, обсушіть і відріжте кінчики. Наріжте кабачки тонкою і довгою соломкою. Зручно використовувати тертку для моркви корейською.

Суху сковороду без олії розігрійте на середньому вогні. Викладіть кабачки в сковороду, посоліть та перемішайте. Готуйте кабачки, періодично помішуючи приблизно 2-3 хвилини. Сильно засмажувати або добиватися повної готовності кабачків не потрібно - вони повинні лише трохи пустити сік і стати трохи м'якшим.

Наріжте помідор дрібними кубиками.

Сир викладіть у миску і розімніть вилкою, розтираючи грудочки. Посоліть і поперчіть.

Додайте|добавляйте| подрібнений помідор і перемішайте.

Тепер шинки пропарилися. Вони становитимуть нижній шар яєчні. Зменште вогонь до мінімуму. Трохи посуньте кабачки лопаткою до країв сковороди, формуючи невеликі борти, як у піци. Решту кабачків розрівняйте по дну сковороди.

У центр поглиблення, що вийшло, викладіть сир з помідорами і трохи розрівняйте.
Лопаткою чи ложкою трохи продавіть у сирно-помідорній масі невеликі заглиблення для яєць.

Акуратно, щоб не пошкодити жовтки, вбийте у кожне поглиблення з яйця.

Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні приблизно 3-5 хвилин до схоплювання білка і бажаної готовності жовтка.

Яскрава яєчня з кабачками, сиром та помідорами готова. Подавайте її до столу, за бажання прикрасивши зеленню.

Читайте також:

Захочеться облизати тарілку: рецепт баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі із сиром

Очі заплющуються від задоволення: рецепт кабачків, фаршированих крабовими паличками із сиром та сметаною

Не страва, а свято: рецепт човників з молодих кабачків із куркою та сиром