Цікавий китайський рецепт - шматочки баклажанів фаршируються м'ясним фаршем, вмочуються в тісто і швидко обсмажуються у фритюрі.

складові

  • баклажан 1 штука;
  • зелена цибуля 2 штуки;
  • імбир 10 г;
  • свинячий фарш 120 г;
  • соєвий соус 1½ ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • яйце 1 штука;
  • вода 150 мл;
  • борошно 120 г;
  • олія 500 мл.

Отже, щоб приготувати фаршировані баклажани з м'ясом по-китайськи, баклажан потрібно нарізати кружальцями товщиною 5-7 мм. Пізніше кожен кружечок потрібно надрізати вздовж посередині майже остаточно.

Далі посипаємо кружальця баклажану сіллю і залишаємо на 10 хвилин, баклажан віддасть свою гіркоту. Після чого просушити баклажани рушником.

Зелену цибулю дрібно порубайте. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Ретельно перемішуємо фарш із зеленою цибулею, імбиром, соєвим соусом та сіллю.

Всередину кожного шматка баклажана викладаємо по 1 столовій ложці фаршу, рівномірно розподіливши його. Можна трохи притиснути, щоб начинка рівномірно розподілилася між кружальцями.
Яйце збийте віночком з холодною водою, всипте муку|борошно| і перемішайте кляр до однорідності. Кляр по консистенції повинен вийти трохи рідше, ніж на оладки.
У глибокій сковороді потрібно розігріти олію.
Обмочуємо кожну баклажанну заготівлю в кляр і смажимо на олії по 5 - 6 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Олії має бути досить багато.
Викладаємо баклажани на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Подавати такі баклажани потрібно гарячими. Традиційно баклажани з м'ясом подають із соєвим соусом, але можна подати і з кетчупом або кисло-солодким соусом.