Якщо ви любите страви з тіста, радимо вам обов'язково скуштувати гуцульські вареники, головною начинкою в яких є квасоля.

Цікаво, що гуцульські вареники робляться дуже швидко.

Отже, що нам знадобиться для приготування гуцульських вареників:

Тесто для гуцульских вареников:

2 чашки пшеничного борошна

1 яйце

1/2 чашки теплої води

1/2 чашки сметани

1/2 чайної ложки солі

Начинка для гуцульских вареников:

1 чашка вареної квасолі

1 маленька цибулина, дрібно нарізана

2 столові ложки рослинної олії

Сіль та перець за смаком

Подання гуцульських вареників:

2 столові ложки вершкового масла

1/4 чашки хрусткої грудинки, нарізаної на кубики

Сметана для подачі

Процес приготування гуцульських вареників:

Для тіста змішайте борошно та сіль у великій мисці. У центрі зробіть поглиблення та додайте яйце, теплу воду та сметану. Поступово змішуйте інгредієнти, доки не вийде м'яке тісто. Вимішуйте його на столі, вкритому борошном, близько 5-7 хвилин|мінути|, поки|доки| тісто не стане еластичним. Потім накрийте плівкою і залиште відпочити в теплому місці приблизно на 30 хвилин.

Коли тісто відпочиває, приготуйте начинку. У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте варену квасолю, сіль та перець за смаком. Перемішуйте та тушкуйте начинку близько 5 хвилин, поки вона не прогріється рівномірно. Зніміть з вогню і залиште остигати.

Розділіть тісто, що відпочило, на дві рівні частини. Кожну частину розкотіть на тонкий прямокутник на плоскій поверхні, посипаній мукою. Виріжте круглі форми за допомогою склянки чи кулінарного кільця.

На кожне коло покладіть трохи начинки з квасолі (близько 1 чайної ложки). Потім змастіть краї кола водою і акуратно складіть його навпіл, щоб вийшов півмісяць. Притисніть краї вареника виделкою, щоб добре скріпилися.

Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Обережно опустіть вареники в киплячу воду і варіть близько 5-7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню і не стануть м'якими.

У цей час розігрійте вершкове масло на сковороді та обсмажте грудинку до золотистого кольору.

Готові вареники акуратно дістаньте із каструлі за допомогою дерев'яної ложки та перекладіть на тарілку. Полийте їх розплавленим вершковим маслом і посипте обсмаженою грудинкою.

Подавайте гуцульські вареники з квасолею зі сметаною за бажанням.

Гуцульські вареники з квасолею готові! Смачного!

Читайте також:

Потужна повінь у Росії: затоплено велике місто, пливуть будинки та машини. Відео

Ви закохаєтеся в нього з першого разу: рецепт квашеного перцю. Готується швидко

Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті