Ароматна картопля і смажена цибуля – це чудове поєднання.

Бобеле – це пиріг із сирої картоплі на дріжджах. Коли він ще гарячий, свіжоспечений, з запалу з жару, він пухнастий, м'який, має смак усіма улюблених драників. А ось після остигання і 12-годинної витримки він залишається пишним, але м'якуш його стає зволоженим і ще більш ароматним.

Щоб приготувати картопляний пиріг зі смаженою цибулею за єврейським рецептом. знадобляться такі продукти:

  • картопля 600 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія рослинна - 3 ст. ложки;
  • вода - 60 мл;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • борошно пшеничне – 200 г;
  • цукор - 1 ч.л. ложка;
  • сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки.

Для приготування опари, в теплу (близько 37 градусів) воду додаємо цукор, столову ложку борошна та дріжджі. Все перемішуємо.

Поки опара підходить, потрібно очистити та натерти картоплю на великій тертці.

Додаємо в опару 0,5 ч. ложки солі, яйця, 1,5 ст. ложки олії. Додати борошно. І відправляємо сюди ж терту картоплю.

Ложкою потрібно перемішати картопляне тісто – за консистенцією воно має бути схожим на тісто для оладок.

Цибулю нарізаємо не дуже дрібно. У сковороді на олії, що залишилася, обсмажуємо ріпчасту цибулю до злегка карамельного кольору. Солимо і перчимо цибулю під час смаження.
Коли тісто буде готове, у форму, що підходить для випічки, на дно викладаємо половину обсмаженої цибулі і рівномірно розподіляємо по поверхні.

Потім потрібно викласти картопляне тісто і зверху розкласти смажену цибулю, що залишилася.

Випікати картопляний пиріг з цибулею в розігрітій духовці при 160-170 градусах приблизно 40-45 хвилин. В останні 10 хвилин можна прикрити пиріг фольгою, щоб цибуля не пересохла. Читайте також:

Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"

Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом

Ох, як хочеться добавки: рецепт жюльєну з яєць та крабових паличок. Обов'язково спробуйте

Від них неможливо відмовитися: рецепт курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета