Коли за вікном ллє дощ, і настрій вимагає смачної страви, що зігріє, варто приготувати пиріг з лаваша з курячим фаршем і капустою.

Докладніше про те, як приготувати смачний пиріг з лаваша, фаршу та капусти, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування смачного пирога з лаваша, фаршу та капусти нам знадобиться:

Лаваш тонкий – 150 г (3 шт.)
Куряче філе - 300 г
Капуста білокачанна - 300 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сир твердий - 80 г
Яйця (великі) – 3 шт.
Сметана – 2 ст. ложки
Молоко - 3 ст. ложки
Сіль - 2 щіпки (за смаком)
Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
Олія - ​​2 ст. ложки

Спосіб приготування смачного пирога з лаваша, фаршу та капусти:

Щоб почати, потрібно взяти свіже філе куряче і пропустити його через м'ясорубку з великою решіткою. Потім нарізати дрібними кубиками цибулю, а моркву натерти на тертці. Потім нашаткувати капусту в тонкі та довгі смужки.

У сковороді потрібно розігріти олію та викласти туди цибулю, стручкову капусту та моркву. Обсмажувати все, помішуючи приблизно 15 хвилин. Потім додати в сковороду курячий фарш, за бажанням – зелень та приправи на свій смак, дрібку солі та перцю. Всі інгредієнти перемішати та розбивати фарш лопаткою, обсмажуючи ще 10 хвилин.

Духовку потрібно включити на розігрів до 180 градусів і в мисці збити яйця, додати сметану, молоко, сіль та перець, а всі інгредієнти ретельно збити віночком до однорідної консистенції. Твердий сир можна натерти на середній тертці та викласти на лаваш. Потім на шинку краще взяти середньої товщини лист лаваша та обрізати його за розміром форми або загнути краї.

На дно форми необхідно викласти лист лаваша, залити кілька столових ложок яєчно-сметанной заливкою і розподілити рівномірно по лавашу. Потім викласти половину фаршу з овочами і посипати зверху 1/3 натертого сиру. Повторити цю операцію ще раз, а потім зверху викласти лаваш, що залишився, залити яєчно-сметанной сумішшю і посипати сиром, що залишився.

Відправити форму в розігріту духовку на 25-30 хвилин до появи на пирозі рум'яної сирної скоринки. Коли пиріг готовий, його потрібно дістати з форми і трохи остудити. Такий пиріг – чудовий вибір для затишної вечері із сім'єю чи друзями.

Читайте також: