Продукти:

  • морква - 500 г (2-3 шт.);
  • яйця - 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • гречані пластівці - 100 г;
  • гречневе борошно - 4 ст. ложки;
  • чеснок — 1 зубчик;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • кмин – 1 чайна ложка;
  • коріандр у зернах - 1 ч. ложка;
  • петрушка свіжа – 1 невеликий пучок;
  • соль — 1,5 ч. ложки;
  • олія рослинна (для смаження) - 100 мл.

Гречане борошно можна зробити з гречаних пластівців, перемолов їх у блендері або кавомолці. Ще знадобиться 40 мл окропу.

Овочі очищаємо. Моркву натираємо на середній чи великій тертці. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Часник пропускаємо через прес або також нарізаємо дрібними кубиками.

(Для більшої м'якості цибулю можна обсмажити.)

Зелень промиваємо, обсушуємо та подрібнюємо.

На сухій сковороді прогріваємо насіння зіри та коріандру кілька секунд, поки вони не розкриють свій аромат.
Потім поміщаємо прянощі у ступку і подрібнюємо.

У глибокій мисці з'єднуємо моркву, зіру, коріандр, цибулю, часник і петрушку, перемішуємо до однорідності.

Додаємо до морквяної суміші яйця, гречане борошно, сіль.

Гречані пластівці запарюємо окропом (40 мл) на кілька хвилин, щоб вони трохи набрякли і розм'якли.

Потім додаємо набряклі гречані пластівці разом із водою в морквяне тісто і перемішуємо до однорідності.

Розігріваємо в сковороді достатню кількість олії та викладаємо столовою ложкою тісто, притискаючи його і формуючи круглі плоскі оладки, смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні.

Перевертаємо оладки на інший бік і смажимо ще 3-4 хвилини.
Потім викладаємо оладки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Читайте також:

Так робили гуцули: рецепт весняного салату з редискою та сиром

Ніжніше не буває: рецепт фаршированих яєць із крабовими паличками

Захочеться облизати тарілку: рецепт курячого філе під шубою з сиру та овочів