В Україні лише останні кілька років господині почали готувати сирну заварну паску, віддаючи перевагу звичайному паску з борошна. Проте зараз сирна заварна пасха має великий успіх, особливо у тих людей, хто намагається стежити за фігурою, а також тих, хто любить експериментувати з традиційними кулінарними рецептами.

Докладніше про те, як приготувати заварну сирну пасху, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування заварної сирної пасхи нам знадобиться:

Спосіб приготування заварної сирної пасхи:

Для приготування ідеальної сирної заварної пасхи необхідно дотримуватися кількох важливих кроків. Насамперед дістаньте вершкове масло з холодильника і дайте йому розм'якшитися. Щоб отримати легку кремову суміш, використовуйте сир із високим вмістом жиру. Якщо у вас немає такого сиру, оберніть його в марлю та поставте під прес на ніч. Потім перетріть сир через сито або перебийте блендером.

З'єднайте в мисці жовтки, цукор, ванільний цукор і дрібку солі і добре перемішайте до білого кольору. Налийте в сотейник вершки та прогрійте на невеликому вогні до появи пари. Потім змішайте жовтки та вершки віночком і заваріть суміш до легкого загусання. Додайте розм'якшене вершкове масло та заварені жовтки до сирної маси, а також дрібно натерту цедру одного лимона або апельсина.

Збийте вершки, що залишилися, до щільних стійких піків і обережно вмішайте їх у сирну масу за допомогою силіконової лопатки. Додайте порубаний мигдаль або улюблені цукати і горіхи, перемішайте і викладете масу у форму, вистелену марлею. Утрамбуйте та закрийте марлею, поставте на тарілку та встановіть банку з водою на поверхню, щоб вона притисла тісто. Поставте холодильник на кілька годин для застигання. Готову сирну паску можна прикрасити яйцями або квітами. Смачного!

Читайте також:

Дріжджі вам не знадобляться: як зробити запашний кекс на основі сиру

Так робили в будинках панів: рецепт смачної сирної паски з маком

Дуже смачно та економно: рецепт кексів із родзинками на розсолі. Без яєць