Ніжний суп-пюре з картоплі з молоком – правильне рішення смачного обіду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 4 порції):
- картопля – 600 г;
- молоко - 600-700 мл;
- сметана – 150 г;
- сир твердий – 50 г;
- борошно – 35 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- цибуля зелена (для подачі) - 7 г.
Отже, вимиту та нарізану великими скибочками картопля потрібно залити невеликою кількістю води, покласти сіль і варити 25–30 хвилин на невеликому вогні до повної готовності.
На суху сковороду висипаємо муку|борошно| і підсмажуємо близько 1 хвилини. Борошно залишаємо охолонути до теплого стану.
У остиглу борошно вливаємо тонким струмком 500 мл молока і перемішуємо щоб не було грудочок.
Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.
Перемішуємо молочний соус і забираємо сковороду з вогню.
З готової картоплі зливаємо воду. Відкладаємо кілька шматочків для подачі (приблизно 1/4 частину від загальної кількості картоплі), а решту картоплі розминаємо у пюре.
Твердий сир натираємо на середній (дрібній) тертці і додаємо в каструлю - швидко все перемішуємо, щоб сир розплавився. Додаємо сметану і знову перемішуємо.
Молоко, що залишилося, підігріваємо до гарячого стану. Поступово вливаємо гаряче молоко в каструлю, доводячи суп до необхідної густини. Потім суп перебиваємо занурювальним блендером до однорідності. Пробуємо на сіль і при необхідності досолюємо до смаку.
Картопля, відкладена для подачі, нарізаємо маленькими кубиками.
Готовий картопляно-сирний суп-пюре розливаємо по тарілках і в кожну порцію викладаємо кубики картоплі та подрібнену зелену цибулю.
Читайте також:
Цього чекали тисячі українців: у Сільпо розповіли, що чекає на покупців
Чоловіки обомліють: рецепт сосисок у соусі по-фінськи з додаванням цибулі та вершків
Повітряні та ніжні: рецепт дріжджових пиріжків з куркою
Від запаху можна обомліти: рецепт томатних коржиків із сиром на кефірі