Цей рецепт насамперед сподобається тим, хто не дуже вміє або не любить готувати, оскільки жодних хитрощів, умінь, часу та складних інгредієнтів не вимагає, а в результаті без клопоту виходить смачна страва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Фінський сосисочний соус - проста і швидка можливість дещо урізноманітнити звичні та звичайні варіанти приготування сосисок. До того ж ця страва відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром - з відвареною, смаженою, запеченою картоплею або картопляним пюре, рисом, гречкою, пастою і т.д.
Інгредієнти:
- сосиски 500 г;
- цибуля 1 штука;
- вершкове масло|мастило| 100 г;
- кетчуп 1 ст. ложка;
- гірчиця столова 1 ст. ложка;
- лавровий лист 1 штука;
- мука 2 ст. ложки;
- вода 150 мл;
- соль ½ ч. ложки;
- перець чорний мелений ½ ч. ложки;
- вершки 250 мл.
Далі потрібно додати кетчуп та лаврушку, перемішуємо.
важливо!
- Можна замість кетчупу взяти соус барбекю, мексиканську сальсу зі шматочками овочів чи гострий чилі-соус. Все залежить від ваших особистих уподобань. Єдине, не варто брати звичайну томатну пасту – з нею такий соус виходить набагато гіршим.
Посипаємо все борошном і, помішуючи, обсмажуємо ще хвилину-півтори.
Далі потрібно влити гарячу воду, посолити, поперчити, перемішати та залишити на вогні на кілька хвилин до легкого загусання.
Додаємо теплі вершки і розмішуємо так, щоб усі інгредієнти, за винятком сосисок перетворилися на однорідний соус. Готуємо ще кілька хвилин, поки соус стане досить густим.
Читайте також:
Повітряні та ніжні: рецепт дріжджових пиріжків з куркою
Від запаху можна обомліти: рецепт томатних коржиків із сиром на кефірі
Чи не соромно за гнилий? Сільпо "утішив" українців: продукти за цінами 2021-го року. Що продадуть
Вже зовсім скоро: за воду доведеться платити більше: на скільки злетять тарифи