Якщо додати в тісто буряки, то пельмені вийдуть яскравими та незвичайними на смак.

Інгредієнти:

  • буряк 300 г;
  • яйця 2 штуки;
  • соль ¼ ч. ложки;
  • борошно 240-250 г;
  • козячий сир 200 г;
  • рікотта 120-150 г;
  • сушений чебрець 1 ч. ложка;
  • перець чорний мелений на смак.

Мало хто так робить і навіть знає цей секрет, але пюре із солодких буряків — чудова база для будь-якої випічки. Виявляється, воно чудово забарвлює не тільки тісто, а й крем, мус, суфле і навіть глазур.

Отже, для приготування незвичайних "червоних" пельменів із сиром, буряки запікаємо приблизно за 1 годину до приготування при температурі 200 °С. Далі її потрібно остудити, очистити та подрібніть у блендері, щоб вийшло пюре.

Щоб приготувати тісто, в миску потрібно насипати муку|борошно|, зробити поглиблення-ямочку і розбити туди яйце, додати|добавляти| бурякове пюре і посолити. Замішуємо м'яке та еластичне тісто.

Далі тісто загортаємо в пакет і на півгодини залишаємо у холодильнику.
Тим часом готуємо начинку: козячий сир змішуємо з рикоттою, чебрецем і перцем.
Тісто потрібно розділити на чотири однакові частини.
Розкочуємо тісто в тонкий шар. Чайною ложечкою беремо начинку і викладаємо на один край тіста на відстані один від одного 4-5 см.

Іншим краєм тіста накриваємо начинку. Приминаємо акуратно біля кожної кульки-начинки краю, випускаючи повітря, щоб тісто злиплося між собою.

Розрізаємо на квадрати із начинкою в центрі. Краї "ледачих" пельмешок можна додатково придавити зубчиками виделки.

У каструлі слід закип'ятити підсолену воду. Закидаємо в киплячу воду пельмешки і коли вони спливуть, варимо ще 4-5 хвилин.

Бурякові пельмені з сиром викладаємо на порційні страви, поливаючи розтопленим маслом та посипаючи тертим сиром пармезан.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт незвичайного омлету з пельменями, сиром та зеленню

Ніжні та рум'яні: як приготувати битки з манної каші. Рецепт

Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги

Називається "варнішкес": рецепт старої єврейської страви з макаронів, гречки та грибів