Якщо додати в тісто буряки, то пельмені вийдуть яскравими та незвичайними на смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- буряк 300 г;
- яйця 2 штуки;
- соль ¼ ч. ложки;
- борошно 240-250 г;
- козячий сир 200 г;
- рікотта 120-150 г;
- сушений чебрець 1 ч. ложка;
- перець чорний мелений на смак.
Мало хто так робить і навіть знає цей секрет, але пюре із солодких буряків — чудова база для будь-якої випічки. Виявляється, воно чудово забарвлює не тільки тісто, а й крем, мус, суфле і навіть глазур.
Отже, для приготування незвичайних "червоних" пельменів із сиром, буряки запікаємо приблизно за 1 годину до приготування при температурі 200 °С. Далі її потрібно остудити, очистити та подрібніть у блендері, щоб вийшло пюре.
Щоб приготувати тісто, в миску потрібно насипати муку|борошно|, зробити поглиблення-ямочку і розбити туди яйце, додати|добавляти| бурякове пюре і посолити. Замішуємо м'яке та еластичне тісто.
Іншим краєм тіста накриваємо начинку. Приминаємо акуратно біля кожної кульки-начинки краю, випускаючи повітря, щоб тісто злиплося між собою.
Розрізаємо на квадрати із начинкою в центрі. Краї "ледачих" пельмешок можна додатково придавити зубчиками виделки.
Бурякові пельмені з сиром викладаємо на порційні страви, поливаючи розтопленим маслом та посипаючи тертим сиром пармезан.
Читайте також:
Це варто спробувати: рецепт незвичайного омлету з пельменями, сиром та зеленню
Ніжні та рум'яні: як приготувати битки з манної каші. Рецепт
Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги
Називається "варнішкес": рецепт старої єврейської страви з макаронів, гречки та грибів