Забудьте про сумнівні банки з незрозумілим складом! Справжня тушонка за ГОСТом - це ароматне м'ясо, соковитий жирок і спецій рівно стільки, щоб розбудити апетит.

А головне — жодних консервантів та хімії. Тільки м'ясо, сіль, перець та трохи терпіння.

Що потрібно:

  • свиняча шия (м'якоть) - 60% банки
  • сало — 30% банки
  • лук — 1 ст.л.
  • чорний перець горошком - 5 шт.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • сіль - 0,5 ч.л.

Як готувати:

  1. Наріжте м'ясо та сало невеликими шматочками.

  2. У банку викладайте шарами: цибуля, перець, м'ясо, сало, лавровий лист, сіль. Наповнюємо до самого верху, але без фанатизму сильно трамбувати не потрібно.

  3. Додати трохи води, закрийте кришкою.

  4. У каструлю покладіть рушник, зверху банки. Налийте воду, накрийте кришкою і томіть на слабкому вогні 10 годин.

  5. Після вимкнення залиште банки остигати прямо у воді до ранку.

Результат? — Ідеально ніжне м'ясо, яке буквально тане у роті, густий ароматний бульйон та смак, який неможливо сплутати ні з чим.

Читайте також:

Рецепт салату "Генеральський" на зиму: ідеальна консервація - огірки та помідори в одній банці.

Рецепт смачної кабачкової ікри в мультиварці на зиму: просто, корисно та під силу кожному.