Забудьте про сумнівні банки з незрозумілим складом! Справжня тушонка за ГОСТом - це ароматне м'ясо, соковитий жирок і спецій рівно стільки, щоб розбудити апетит.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяА головне — жодних консервантів та хімії. Тільки м'ясо, сіль, перець та трохи терпіння.
Що потрібно:
- свиняча шия (м'якоть) - 60% банки
- сало — 30% банки
- лук — 1 ст.л.
- чорний перець горошком - 5 шт.
- лавровий лист - 1 шт.
- сіль - 0,5 ч.л.
Як готувати:
-
Наріжте м'ясо та сало невеликими шматочками.
-
У банку викладайте шарами: цибуля, перець, м'ясо, сало, лавровий лист, сіль. Наповнюємо до самого верху, але без фанатизму сильно трамбувати не потрібно.
-
Додати трохи води, закрийте кришкою.
-
У каструлю покладіть рушник, зверху банки. Налийте воду, накрийте кришкою і томіть на слабкому вогні 10 годин.
-
Після вимкнення залиште банки остигати прямо у воді до ранку.
Результат? — Ідеально ніжне м'ясо, яке буквально тане у роті, густий ароматний бульйон та смак, який неможливо сплутати ні з чим.
Читайте також:
Рецепт салату "Генеральський" на зиму: ідеальна консервація - огірки та помідори в одній банці.
Рецепт смачної кабачкової ікри в мультиварці на зиму: просто, корисно та під силу кожному.