Щороку 16 серпня християни відзначають Горіховий Спас — третій та останній із традиційних Спасів після Медового та Яблучного.

Цей день знаменує закінчення двотижневого Успенського посту, а разом з ним настав час радувати сім'ю свіжою випічкою та солодощами з горіхами.

Медовий, Яблучний та Горіховий Спас у 2025 році
Медовий, Яблучний та Горіховий Спас у 2025 році

Наші пращури помітили, що наші пращури помітили, що наші пращури помітили, що наші пращури помітили: Головним святковим частуванням стають пироги з борошна нового врожаю. І сьогодні ви також можете приєднатися до традиції - приготувати ароматний і ситний пиріг з горіхами, який стане улюбленим у вашій родині.

Пиріг "Горішок", кадр з відео
Пиріг "Горішок", кадр з відео

Пиріг "Горішок" – крок за кроком

Інгредієнти для начинки:

  • 170 г рубаних волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 0,5 ч.л. кориці
  • 50 г вершкового масла

Змішайте горіхи з цукром та корицею. Додайте м'яку олію і розітріть суміш руками в крихту - саме вона стане серцем вашого пирога.

Інгредієнти для тесту:

  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • щіпка ваніліну
  • 3 яйця
  • 200 г сметани

Спочатку з'єднуємо борошно з розпушувачем. В окремій мисці збиваємо олію з цукром та ваніліном до кремової маси. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. Потім вмішуємо сметану та борошняну суміш до однорідного тіста.

Пиріг "Горішок", кадр з відео
Пиріг "Горішок", кадр з відео

Складання пирога:

  1. Половину тіста викладіть у форму для запікання та розрівняйте.
  2. Зверху розподіліть половину горіхової начинки.
  3. Повторіть шари: тісто – горіхи.

Випікайте пиріг 50-60 хвилин|мінути| при 180°С до золотистої скоринки.

Готовий пиріг "Горішок" порадує і ароматом, і смаком, а головне - подарує сім'ї відчуття справжнього свята Горіхового Спасу.

Пиріг "Горішок", кадр з відео
Пиріг "Горішок", кадр з відео

Читайте також:

Яблучний пиріг з 4 інгредієнтів: тарт-татен, який вміщує смачно, просто і за копійки.

Готуєш раз – насолоджуєшся кілька днів: ніжні баклажани по-болгарськи без м'яса, рецепт.

Салат, який зводить з розуму: цей рецепт з баклажанів порве вашу вечерю на шматки.