Ну все, прощавай, смажена картопля - у нас вам новий лідер, який ви точно захочете повторити! Молода картопля тушкована в сметані - це не просто гарнір, це міні-шедевр домашньої кухні: просто, швидко, і смак - пальчики оближеш.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗабудьте про довгі муки з маслом на сковороді, тепер у справі вершкова ніжність та аромат, які гарантують успіх на будь-якому столі.
Чому тушкована картопля зі сметаною – це ідеал?
Тому що в цьому рецепті все по-дорослому: картопля вариться до м'якості, просочується ніжним кремовим соусом зі сметани, а часник, цибуля та кріп додають "родзинку", яка перетворює звичайний гарнір на святкову страву. Так, без зайвого клопоту та проблем.
Що потрібне?
- Молода картопля - 1 кг
- Сметана - 200 г (краще домашня або густа)
- Цибуля - 1 середня головка
- Часник - 4 зубчики (щоб аромат був потужним!)
- Вершкове масло - 20 г
- Борошно - 1 ч.л. (Для легкої загуслій текстури)
- Лавровий лист - 1 шт.
- Чорний перець горошком - 6 шт.
- Кріп - за смаком
- Сіль - за потребою
Як приготувати? Все дуже просто!
- Картоплю очищаємо (або моєму, якщо молода з тонкою шкіркою), ріжемо довільно - можна великими шматками.
- Поки картопля вариться, нарізаємо цибулю маленькими кубиками і дрібно шаткуємо часник і кріп, що залишився.
- На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору - аромат вже починає розноситися кухнею. Додаємо|добавляємо| муку|борошно| і швидко просмажуємо хвилину, щоб соус загуснув.
- У сковороду до цибулі вливаємо сметану, додаємо сіль і обережно перемішуємо.
Картопля зі сметаною, кадр з відео
- Готову картоплю акуратно викладаємо в сметанний соус, додаємо кріп, все перемішуємо і гасимо пару хвилин, щоб просочився ароматами.
Підсумок? М'яка, соковита, ароматна картопля, яка не набридає і ідеально підходить як гарнір до м'яса, риби або курки - а іноді й просто сама по собі чудова.
Забудьте про жирні сліди від смаження та тяжкості – це новий рівень комфорту для твоїх смакових рецепторів. Перевірено: картопля тушкована в сметані - це must-try сезону!
Так що готуйтеся радувати себе та близьких без зайвої метушні. Якщо хочете, щоб на вашому столі завжди був гарнір, який тане в роті та пахне будинком – сміливо беріться за цей рецепт. І пам'ятайте: картоплю тепер не смажать - її гасять зі сметаною, і вона відповідає взаємністю.
Читайте також:
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нові рецепти крабового салату, які підкорюють Україну.
Карпатка із полуницею: рецепт легендарного торта, який підкорює вершини смаку.
Жодний магазин не зрівняється: готуємо кабачкову ікру, як у найкращі радянські часи.