Якщо хочеться чогось домашнього, ароматного та ніжного – спробуй приготувати курячі ніжки у сметанно-часниковому соусі.

Страва проста, але результат - пальчики оближеш!

Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео
Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео

Що знадобиться:

  • Курячі ніжки - 6 штук
  • Сметана — 200 г
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Сіль та перець - за смаком
  • Трохи соняшникової олії
  • Зелень для прикраси (за бажанням)

Як готувати:

  1. Ніжки промий
    , обсуши і трохи посолили з перцем. Можна трохи збризкати маслом і залишити на 10 хвилин, щоб смак увібрався.

  2. Обсмажуємо
    Розігрій сковороду з крапелькою олії та обсмаж ніжки до золотистої скоринки – приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Не потрібно доводити до повної готовності – це лише початок!

    Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео
    Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео

  3. Соус, від якого пахне дитинством
    Сметану виклади в миску, додай туди дрібно натертий часник, дрібку солі та перцю.

  4. Тушимо до ніжності
    Переклади ніжки в глибоку сковороду або форму для запікання, залий сметанним соусом і туші на слабкому вогні під кришкою хвилин 25-30. А можна запекти в духовці при 180 ° C - зверху з'явиться рум'яна скоринка.

  5. Подача
    Подавай з картопляним пюре, рисом або просто з хрустким хлібом. Зверху можна посипати свіжою зеленню - петрушкою або кропом.

Хочеш - додай трохи грибів або цибулі в соус, буде ще більш насиченим. А можна експериментувати зі спеціями: трохи паприки, щіпка карі чи сухі трави — і щоразу буде щось новеньке.

Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео
Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео

Читайте також:

Банановий хліб, як у бабусі: рецепт, який хочеться їсти знову і знову.

Літо на ложці: полуничне морозиво із трьох інгредієнтів.

Салат з печінкою та корейською морквою: рецепт, з яким швидко, соковито та по-домашньому.