Якщо хочеться чогось домашнього, ароматного та ніжного – спробуй приготувати курячі ніжки у сметанно-часниковому соусі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСтрава проста, але результат - пальчики оближеш!
Що знадобиться:
- Курячі ніжки - 6 штук
- Сметана — 200 г
- Часник - 3-4 зубчики
- Сіль та перець - за смаком
- Трохи соняшникової олії
- Зелень для прикраси (за бажанням)
Як готувати:
-
Ніжки промий
, обсуши і трохи посолили з перцем. Можна трохи збризкати маслом і залишити на 10 хвилин, щоб смак увібрався. -
Обсмажуємо
Розігрій сковороду з крапелькою олії та обсмаж ніжки до золотистої скоринки – приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Не потрібно доводити до повної готовності – це лише початок!Курячі ніжки в сметанно-часниковому соусі, кадр з відео -
Соус, від якого пахне дитинством
Сметану виклади в миску, додай туди дрібно натертий часник, дрібку солі та перцю. -
Тушимо до ніжності
Переклади ніжки в глибоку сковороду або форму для запікання, залий сметанним соусом і туші на слабкому вогні під кришкою хвилин 25-30. А можна запекти в духовці при 180 ° C - зверху з'явиться рум'яна скоринка. -
Подача
Подавай з картопляним пюре, рисом або просто з хрустким хлібом. Зверху можна посипати свіжою зеленню - петрушкою або кропом.
Хочеш - додай трохи грибів або цибулі в соус, буде ще більш насиченим. А можна експериментувати зі спеціями: трохи паприки, щіпка карі чи сухі трави — і щоразу буде щось новеньке.
Читайте також:
Банановий хліб, як у бабусі: рецепт, який хочеться їсти знову і знову.
Літо на ложці: полуничне морозиво із трьох інгредієнтів.
Салат з печінкою та корейською морквою: рецепт, з яким швидко, соковито та по-домашньому.