Ця страва ідеально підходить для Великого посту та здавна є традиційною різдвяною стравою наших предків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРецепт простий, і, ретельно дотримуючись пропорцій, ви створите ароматне доповнення до святкового столу.
Інгредієнти:
Капуста: 1 великий качан.
Рис: 1 склянка.
Гриби (переважно сушені лісові гриби): 300 г.
Морква: 1.
Цибуля: 1.
Томатная паста: 2 ст. л.
Сіль, перець та спеції: за смаком.
Інструкції з приготування:
Почніть із відварювання всього качана капусти у великій каструлі. Коли листя стане м'яким, акуратно розділіть його. Це зробить їх податливими і з ними легше працюватиме.
Замочіть сушені гриби в холодній воді, доки вони не розм'якшуться, потім наріжте їх дрібними кубиками.
Натріть моркву на тертці і дрібно наріжте цибулю.
Обсмажте його на сковороді до золотистого кольору, потім додайте моркву терту. Додайте гриби і готуйте, доки гриби не підрум'яняться.
Додайте рис, сіль та перець і добре перемішайте. Це буде начинка.
Потім покладіть частину начинки на кожен розм'якшений аркуш капусти, потім складіть і загорніть, щоб надійно закрити начинку.
Викладіть голубці у велику каструлю. Залийте їх достатньою кількістю води, щоб покрити їх, потім додайте томатну пасту та ваші улюблені спеції.
Гасити на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, дозволяючи смакам змішатися.
Читайте також:
Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом
Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт