У мережі розмістили простий і смачний рецепт свинини, тушкованої з чорносливом у томатному соусі, який порадує навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

Свинина: 600 г.

Копчені чорносливи без кісточок: 100 г.

Цибуля: 2 шт.

Морква: 1 шт.

Томатная паста: 2 ст. л.

Рослинна олія: 30 мл.

Вершкове масло: 30 г.

Вода: 1 склянка (приблизно 250 мл).

Мелений чорний перець: за смаком.

Сіль: за смаком.

Свіжа зелень (петрушка, кріп або кінза): на гарнір.

Інструкції з приготування:

Вимийте свинину, обсушіть її паперовим рушником та наріжте на шматочки середнього розміру.

Очистіть і вимийте цибулю та моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на тертці.

Тушковане м'ясо з чорносливом
Тушковане м'ясо з чорносливом

Вимийте чорнослив та розріжте його на половинки.

Розігрійте олію в глибокій сковороді або сотейнику.

Потім додайте цибулю та моркву, обсмажуйте їх на середньому вогні до м'якості та легкої золотистості.

Також додайте шматочки свинини до сковороди і готуйте, поки м'ясо не стане золотисто-коричневим з усіх боків.

Додайте томатну пасту та олію, ретельно перемішайте. Готуйте ще дві хвилини, щоб аромати змішалися.

Після цього додайте чорнослив, мелений чорний перець і сіль. Все перемішайте.

Влийте воду, переконавшись, що інгредієнти ледь занурені у воду. Накрийте сковороду кришкою і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин або доки свинина не стане м'якою і не просочиться ароматами соусу.

Посипте готову страву свіжою рубаною зеленню.

Ось і все, подавайте гарячим з улюбленим гарніром - картопляним пюре, пастою, гречкою або рисом - чудове поєднання.

Читайте також:

Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт

"Мімоза" та "Олів'є" - минуле століття: смачний "Картопляний" салат на Різдво та Новий рік - рецепт, який здивує

Царський "Олів'є" на святковий стіл: нові інгредієнти для салату кардинально змінюють смак, рецепт