У мережі розмістили простий і смачний рецепт свинини, тушкованої з чорносливом у томатному соусі, який порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Свинина: 600 г.
Копчені чорносливи без кісточок: 100 г.
Цибуля: 2 шт.
Морква: 1 шт.
Томатная паста: 2 ст. л.
Рослинна олія: 30 мл.
Вершкове масло: 30 г.
Вода: 1 склянка (приблизно 250 мл).
Мелений чорний перець: за смаком.
Сіль: за смаком.
Свіжа зелень (петрушка, кріп або кінза): на гарнір.
Інструкції з приготування:
Вимийте свинину, обсушіть її паперовим рушником та наріжте на шматочки середнього розміру.
Очистіть і вимийте цибулю та моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на тертці.
Вимийте чорнослив та розріжте його на половинки.
Розігрійте олію в глибокій сковороді або сотейнику.
Потім додайте цибулю та моркву, обсмажуйте їх на середньому вогні до м'якості та легкої золотистості.
Також додайте шматочки свинини до сковороди і готуйте, поки м'ясо не стане золотисто-коричневим з усіх боків.
Додайте томатну пасту та олію, ретельно перемішайте. Готуйте ще дві хвилини, щоб аромати змішалися.
Після цього додайте чорнослив, мелений чорний перець і сіль. Все перемішайте.
Влийте воду, переконавшись, що інгредієнти ледь занурені у воду. Накрийте сковороду кришкою і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин або доки свинина не стане м'якою і не просочиться ароматами соусу.
Посипте готову страву свіжою рубаною зеленню.
Ось і все, подавайте гарячим з улюбленим гарніром - картопляним пюре, пастою, гречкою або рисом - чудове поєднання.
Читайте також:
Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт
Царський "Олів'є" на святковий стіл: нові інгредієнти для салату кардинально змінюють смак, рецепт