Ми розібрали вже багато варіацій різних поживних майонезних салатів, яких так хочеться восени та взимку, коли вже холодно.

А що якщо без майонезму і з ухилом у соління? Це звичайно можна приготувати. Наприклад, пікантний капустяний салат, який буквально має знати кожен.

Капустяний салат, кадр з відео
Капустяний салат, кадр з відео

Інгредієнти:

  • капуста - 5 кг;
  • морква – 1 кг;
  • перець - 1 кг;
  • цибуля - 500 г;
  • соль — 3 ст.л.;
  • цукор — 250 г;
  • оцет 9% - 150 мл;
  • рослинна олія - ​​350 мл;
  • перець горошком - на дно банки.

Приготування капустяного салату:

1.Шинкуємо дрібно капусту або натираємо на спеціальній тертці, кладемо в банку. На дно попередньо викладаємо перець горошком. Натираємо на великій тертці моркву, викладаємо до капусти у банки.

2.Очищаємо перець від нутрощів, нарізаємо маленьким кубиком, викладаємо на шар моркви. Нарізаємо цибулю півкільцями і викладаємо на шар перцю.

3.Посипаємо шари овочів сіллю, цукром, вливаємо оцет і олію. Перемішуємо компоненти в банках, закриваємо кришками та залишаємо на 2-3 місяці в холодильнику.

Читайте також:

Просто та святково: рецепт салату "Неженка" з куркою та чорносливом, бонус - домашній майонез.

Рецепт салату "Кузьмич" з рибою та морквою: і з гарніром з'їсти, і на хліб намазати.

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею.