Хоча в Україну прийшло невелике тепло, але незабаром похолодає знову і буде дуже сильно хочеться різних поживних салатів з майонезом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНарівні з "Олів'є" та "Закусковим", почесне місце посідає і "Шуба". А як ви її готуєте? У якій послідовності кладете кулі? Думаєте, що це не має значення? Насправді, послідовність продуктів дуже впливає смак салату.
Насправді, правильна послідовність шарів допомагає смакам доповнювати один одного і дуже важливо дотримуватися класичного рецепту, щоб гідно оцінити салат.
Формуємо салат правильно:
буряк та цибуля;
цибуля та оселедець;
картопля та зелена цибуля;
зелена цибуля та яйця;
яйця та зелений горошок;
зелений горошок та морква;
морква та буряк.
Ми робили салат знизу. Буряк дуже поєднується з цибулею, виходить свіжий та легкий смак. А цибуля, в свою чергу, ідеально підходить до оселедця - він маринує її і надає легкої гостроти. Оселедець без картоплі - нікуди, тому наступний шар картопляний. Чи розумієте принцип? Кожен наступний шар доповнює попередній смак і у вас виходить ідеальне за смаком страву.
А повністю пов'язує верстви салату в одне ціле – соус. Тут не важливо, просто ви робите сіточку з майонезу або змішуєте майонез із гірчицею, що також надає салату пікантності.
Цей принцип доповнення смаку діє і в "Мімозі", де є шар вершкового масла - салат задумувався з червоною ікрою, а вона без вершкового масла, також не існує, як оселедець без цибулі і картоплі.
Читайте також:
Зелена аджика – новий шедевр: рецепт, який замінить вам класичну назавжди.
Бабусин секрет розкритий - рецепт хрусткої та корисної квашеної капусти на зиму.
Самий октябрський салат "Осінній вальс" із печерицями: замінить будь-який гарнір, рецепт.