Мухаммара або мхамара - закуска, яка дуже популярна у близькосхідних країнах та Туреччині, Лівані, Палестині. Це гострий соус-дип, виготовлений із запеченого солодкого червоного перцю з додаванням волоських горіхів, спецій. Причому горіхи не можна дуже сильно подрібнювати, вони мають відчуватися.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Часник почистьте й пропустіть через прес.
Складіть горіхи та часник у блендер, додайте всі інші інгредієнти, швидко все змішайте. Стежте, щоб горіхи не подрібнилися на пасту. Їхні шматочки в аджиці мають відчуватися.
Якщо у вас немає блендера, подрібніть горіхи качалкою і змішайте всі інгредієнти ложкою.
Подають його як самостійну страву з коржами, а також як соус до м'яса, риби, курки.
А ще турецьку аджику мхамара подають у складі кахвалти - традиційного турецького сніданку в крихітних тарілочках.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі
Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму